Nyíregyháza hírei

2013.08.17. 12:59

A káposztás volt a nyerő a panel lecsók versengésében

Nyíregyháza - Remek volt a hangulat, nem mondtak csütörtököt az érkerti gasztronap szervezői.

Nyíregyháza - Remek volt a hangulat, nem mondtak csütörtököt az érkerti gasztronap szervezői.

Kellemes csütörtök délutáni időtöltés várta Nyíregyházán az érkertieket. A környékbeliek elmondása szerint régen volt ehhez hasonló, nagyszabású közösségi program, mint a Panel Lecsó Érkerti Gasztronap, amelynek a „Gangesz-parti”, Toldi utca 60. szám melletti sportpálya és játszótér adott otthont.

Otthon kedvelt étel

Az esemény a nyíregyházi önkormányzat érkerti rehabilitációs programjának kísérőrendezvénye volt és több százan voltak kíváncsiak az összejövetelre, aminek a fő csapásirányát a lecsófőzés jelentette. Ebben vetélkedhettek az érkertiek, mégpedig úgy, hogy otthon lehetett elkészíteni az ételt, amit aztán zsűri minősített.

A győztes végül Vargáné Kőszegi Beatrix káposztás lecsója volt, a második helyezést Bakainé Marika natúr lecsója érdemelte ki, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Óhnsorge Zoltánné állhatott fel rizses-libamájas lecsójával.

– Nagyon örülök annak, hogy az én főztömet találta a legjobbnak a zsűri - mondta érdeklődésünkre boldog arccal a győztes, aki egyedül neveli négy gyermekét. – Győrből származom, mifelénk gyakori, hogy a lecsóba savanyú káposztát is tesznek, ezért főztem hasonlót. Az elkészítéséhez nem kell nagy trükk, odateszem az alaplecsót, majd fokozatosan adagolom bele az apróra vágott káposztát, hogy megpuhuljon. Mivel ez édeskés, borssal tompítom. A gyerekek nagyon szeretik, és mivel szezonja van a lecsónak, gyakorta kerül az asztalra.

Jóízűen falatoztak

Ennyi tehát a titok, Bea asszony egyébként csirkemájas lecsót is készített, ami - miként a többi versenyétek - igen ízletes volt. Versenyen kívül két bográcsban is készült még a zöldségekre épülő étel.

A Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ igazgatójának, Szilvásiné Bojda Mártának és munkatársainak jóvoltából bárki kaphatott egy tányérral, amit aztán a sátrak alatt, vagy bárhol leülve, állva jóízűen elfogyaszthatott gyerek és nyugdíjas egyaránt.

- KM-ML -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!