Nyíregyháza hírei

2013.08.30. 14:30

Kezdődik az elkerülő építése

Nyíregyháza – A kivitelezői szerződés aláírása azt is jelenti, hogy a jövő héten a munkaterület átadásával megkezdődik a nyugati elkerülő út első ütemének építése Nyíregyházán – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője.

Nyíregyháza – A kivitelezői szerződés aláírása azt is jelenti, hogy a jövő héten a munkaterület átadásával megkezdődik a nyugati elkerülő út első ütemének építése Nyíregyházán – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője. – A 2,2 kilométer hosszan megvalósuló, uniós támogatású beruházás az M3-as autópályát fogja összekötni a Kálmánházi úttal, a 2x1 sávos út építésére három ajánlat érkezett, a pályázók közül a legalacsonyabb árat adó Duna Aszfalt Kft. a Ke-Víz 21. Zrt.-vel végzi el a kivitelezést 3 milliárd 452 ezer 800 forintért – mondta el a részletekről Loppert Dániel. A tervek szerint jövő év őszén már az autósok által is használatba vehető szakaszon egy új autópálya-csomópontot is építenek, ami sok földmunkával és magas töltés kialakításával jár.

– Nagyon fontos Nyíregyházának, hogy az elkerülő út az előző kormány terveivel ellentétben 10 évvel korábban elkészülhet, mert az útszakasz által érintett területen egy komoly gazdasági-ipari övezet található – fogalmazott dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

További részletek a Kelet-Magyarország augusztus 31-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!