Nyíregyháza hírei

2013.08.27. 12:56

Véghajrában a tankönyvellátás

Nyíregyháza - A Zay gimibe máig sem érkeztek meg az eredetileg augusztus 21-ére ígért tankönyvek.

Nyíregyháza - A Zay gimibe máig sem érkeztek meg az eredetileg augusztus 21-ére ígért tankönyvek.

– Nyíregyházán tanulok, de vidéken lakom, a tankönyvekért való beutazás tehát nem olyan könnyű nekem, mint egy helybeli diáknak – mondja a Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium maholnap 10. évfolyamos diákja, Zsóri Adrienn. – Eredetileg augusztus 26-ra hirdette meg a könyvosztást az iskola, aztán már szeptember 2-a szerepelt a honlapon. Miért ez a fejetlenség? – tette fel a kérdést a fiatal lány, amire a középiskola tankönyvfelelős könyvtárosától, Takácsné Bodnár Évától kaptunk választ.

– Bár augusztus 21-re ígérték, máig sem érkezett meg a szállítmány a tankönyvellátótól, így kénytelenek voltunk az első tanítási napra áthelyezni a könyosztás időpontját. A tankönyvfelelősöknek eljuttatott hírlevélben az állt, legkésőbb augusztus 31-éig minden iskolába eljutnak a szükséges könyvek, ez furcsa mód szombatra esik... Most, a véghajrában bizonyára ég a munka a könyvellátó és a tanáruda keze alatt, a kitolt határidő miatt mi, tankönyvfelelősök sem fogunk unatkozni szeptember első napjaiban – mondta Takácsné Bodnár Éva, hozzátéve: a könyvtári kölcsönzéssel kiadott tankönyvek adminisztrációja sem lesz egyszerű munka.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!