Nyíregyháza hírei

2013.09.26. 14:29

A második X a levéltár életében

Nyíregyháza - 20. alkalommal rendezte meg megyénk a Nemzetközi Levéltári Napokat.

Nyíregyháza - 20. alkalommal rendezte meg megyénk a Nemzetközi Levéltári Napokat.

A jubileumi ülésen a leggyakrabban kutatott iratokról, az anyakönyvekről hallhattak előadásokat az érdeklődők, valamint átadták a Pro Archivo-emléklapokat, és kihirdették a Helytörténeti pályázat végeredményét.

– A Pro-Archivo emléklapot 2000 óta adjuk át azoknak, akik a levéltár munkáját támogatják. Vannak köztük szponzorok, és olyanok, akik könyveket, iratokat ajánlanak fel számunkra. Őket díjazzuk ezzel a valóban csak gusztus értékű emléklappal – mondta Kujbusné Mecsei Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár igazgatója. – A Helytörténeti pályázatot minden évben sok más intézménnyel közösen hirdetjük meg. Itt olyan pályaművekről van szó, ami máshol még nem jelent meg, és terjedelme nem több 20 oldalnál – fejtette ki az elnöknő.

A pályázat iránti érdeklődés 20 év után is töretlen. 14 pályázatot adtak be, volt olyan is, ami Kárpátaljáról érkezett. Minden írást igazi értékfeltáró műnek neveztek, így senki sem mehetett haza üres kézzel. Az első három helyezett akik pályadíjat kaptak: Néző István, Pallagi László és Kurucz Ádám. A programsorozat pénteken Ungvárra látogat, ahol szakmai kiránduláson vehetnek részt az érdeklődök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!