Nyíregyháza hírei

2013.09.03. 09:14

Irodalmi klasszikusok tömörítve és kiforgatva

Nyíregyháza -  Szeptember 3-án 17 órától a Móricz Zsigmond könyvtárban a Vörös Postakocsi folyóirat és a Móricz Zsigmond Színház „Ha egy nyári éjszakán egy utazó ...” című közös produkcióját láthatják az érdeklődők.

Nyíregyháza -  Szeptember 3-án 17 órától a Móricz Zsigmond könyvtárban a Vörös Postakocsi folyóirat és a Móricz Zsigmond Színház „Ha egy nyári éjszakán egy utazó ...” című közös produkcióját láthatják az érdeklődők. Az elmúlt évek hagyományait folytatva A Vörös Postakocsi folyóirat szerzői arra vállalkoznak, hogy paródiaestjükön rövid jelenetekben forgassák ki az irodalom néhány klasszikus művét és szerzőjét. A szerzők számára egyedül a dramaturgiai és tematikus keret volt szabott: írjanak négy hangra, egy utazás valamely mozzanatához kapcsolódóan jelenetet, műfaji kötöttség nélkül – komikusan parafrazálva, szatirikusan dramatizálva, abszurd módon rövidítve, kibontva, átírva, továbbírva valamely klasszikus magyar vagy nem magyar mű egészét, ismert vagy éppen eleddig ismeretlen részletét. Az olvasószínház keretei között három jelenetet láthatnak a nézők a Móricz Zsigmond Színház színművészeinek előadásában, a szerzők értő vagy éppen félrevezető közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!