Nyíregyháza hírei

2013.09.04. 07:47

Kiemelt figyelmet fordít a rendőrség az iskolákra

Nyíregyháza - Nem csak a Kelet-Magyarország vigyáz a gyerekekre, működik az „iskolarendőr-program” is.

Nyíregyháza - Nem csak a Kelet-Magyarország vigyáz a gyerekekre, működik az „iskolarendőr-program” is.Jó szokásunkhoz hűen a Kelet-Magyarország az idén is vigyáz a gyerekekre. Tizenhat megyeszékhelyi iskola mellett látható a figyelemfelkeltő táblánk két héten át.

– A rendőrség a tanév kezdetén kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények közelében lévő gyalogos-átkelőhelyek és közúti jelzések (jelzőtáblák, útburkolati jelek) állapotára és láthatóságára, amely megköveteli a rendőrség helyi szerveinek és a közút kezelőjének folyamatos és szoros együttműködését – említette Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

– Az „iskolarendőr-program” 2008. szeptember 1-jén indult útjára, mely az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló átfogó bűn- és baleset-megelőzési tevékenységet. Elmondható, hogy a rendőri jelenlét miatt a gyermekek, a pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érzik magukat, valamint az is érzékelhető, hogy az iskolák környékén a gépkocsivezetők sokkal figyelmesebben, a közlekedési szabályokat betartva közlekednek.

A 2013/14-es tanévben mintegy 2800 oktatási intézmény kapcsolódott be Az iskola rendőre programba, amelyben több mint 2200 rendőr vesz részt. Erről Halmosi Zsolt, az országos rendőrfőkapitány helyettese beszélt Budapesten, a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanévnyitóján. Elmondta, hogy az iskolarendőr a helyi rendőri szerv és az iskola közötti kapcsolattartó, aki szolgálati feladata mellett - sokszor saját szabadidejének terhére - végzi tevékenységét. Elvárás velük szemben, hogy jól ismerjék az iskola környékének közlekedésbiztonsági helyzetét és ennek függvényében felhívják a tanárok, a szülők és a gyerekek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!