Nyíregyháza hírei

2013.09.20. 15:04

Kölcsey Televízió-találkozó: „Közös határon, közelebb egymáshoz”

Nyíregyháza - A Kölcsey Televízió találkozót szervezett az Európai Együttműködés napján.

Nyíregyháza - A Kölcsey Televízió találkozót szervezett az Európai Együttműködés napján.

Az Európai Együttműködés napja jegyében a „Közös határon, közelebb egymáshoz” mottóval rendezett szakmai találkozót a Kölcsey Televízió a határon túli partnereivel.

– Mivel Szabolcs-Szatmár-Bereg három országgal is határos, kiemelten fontos szerepe van az európai együttműködésnek a térségben. Minden létező lehetőséggel élni kell, az uniós források célszerű felhasználása új távlatokat nyit a partnerek számára együtt és külön is – jegyezte meg Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke a fenntartó megyei önkormányzat képviseletében.

Amikor kinevezték Dóka Imrét, a Kölcsey Televízió ügyvezető igazgatóját, első nyilatkozatában közölte, hogy 2013-at az együttműködés esztendejének kívánja szentelni:

– Egyre mélyebb a medre a Kölcsey Televízió és az ungvári televízió kapcsolatának, és a jövőben is szorgalmazom, hogy használjuk ki a határon átnyúló programokat, pályázatokat. Tervünk, hogy majdan élő bejelentkezésekkel tegyük színesebbé egymás műsorait. A Kölcsey Televízió nézői az elmúlt időben tapasztalhatták például, hogy milyen egy kárpátaljai esküvő, vagy hogy milyen pénzügyi fejlesztéseket hajtottak végre keleti szomszédaink – mondta Dóka Imre.

Iváncsik Attila szerkesztő napi szinten tapasztalhatja a partnerség gyakorlati hasznát:

– Szakmailag is sokat ad nekünk, hogy hírt adhatunk magunkról a határon túlra, aminek csakis pozitív hozadéka van, és plusz motivációt ad számunkra – említette az MTVA kárpátaljai tudósítója.

Úsz Illés, a Kölcsey Televízió igazgató-helyettese a regionális információs hálózat és az identitástudat erősítését hangoztatta. A kulturális és gazdasági közeledés alapfeltétele az átjárhatóság, amihez hozzájárulnak a közös fejlesztések. A korszerű technológia (HD, digitális, IP) is bizonyítja, hogy értelmes befektetésről van szó, és az együttműködő felek megerősítették: a partnerségnek nincs határa.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!