Nyíregyháza hírei

2013.09.21. 14:19

Népi ízeket őrző lovagok

Nyíregyháza - A VI. Gasztro Csata és a Tirpák Népi Ínyencségek Fesztiválja szombati eseményei sorában új tagokat avatott a Magyar Népi Ízőrző Lovagrend.

Nyíregyháza - A VI. Gasztro Csata és a Tirpák Népi Ínyencségek Fesztiválja szombati eseményei sorában új tagokat avatott a Magyar Népi Ízőrző Lovagrend. Az ünnepélyes külsőségekkel bevonuló résztvevőket a Kossuth téren ágyúszó köszöntötte, majd mint a rendezvénynek otthont adó város, Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc a tirpák ősök előtti tisztelgésre, a hagyományok őrzésére hívta fel a figyelmet.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Krivács András többek között arról is beszélt, hogy bár térségünk sokak képzetében él úgy, mint az ország pereme, távoli szeglete, olyan kincsekkel büszkélkedhetünk, amelyekért érdemes ide látogatni. Ilyen a magyar sajátosságokkal bíró, és térségi jellegeket őrző konyhaművészet is.

A kulináris élményekkel kecsegtető fesztivál Dr. Kovács Mihályné, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyházi Régiójának vezetője zárszavával vette kezdetét.

A Magyar Népi Ízőrző Lovagrend új tagjai

1. Bereczki Attila

2. Dr. Bodnár Zsuzsanna

3. Deme László

4. Konyári Sándor

5. Dr. Kovács Mihályné

6. Kósa László Zsolt

7. Németh János

8. Szabó Sándor

9. Dr. Tarpai József

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!