Nyíregyháza hírei

2013.09.28. 20:20

Összedarálta a lovas kocsit a motorvonat Napkornál

Napkor - Szombat délelőtt egy fát szállító lovas fogat közlekedett a 41-es irányából Napkor felé egy földúton.

Napkor - Szombat délelőtt egy fát szállító lovas fogat közlekedett a 41-es irányából Napkor felé egy földúton. Napkor határában, a Téti és Apagyi utcák kereszteződésénél, a fénysorompóval biztosított vasúti átjárónál a ló nem hivatalos értesülés szerint megbokrosodott, a megriadt állat a fogatot magával rántotta a sínekre. Épp ekkor érkezett a Nyíregyháza-Vásárosnamény között közlekedő "Interpici" motorvonat. A vonat a szekérnek ütközött, és maga alá gyűrve összedarálta azt. A bakon ketten ültek, ők az ütközéskor leestek és megsérültek, ezért a mentők kórházba szállították őket. A ló is megsérült a jobb hátsó lábán.

A vonaton utazó kb. 15 ember közül senki sem sérült meg. A műszaki mentéshez a nyíregyházi tűzoltók vonultak. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a vonatforgalom szünetelt, a MÁV vonatpótló buszt indított. Információk szerint a vasúti pálya nem sérült, a motorvonat is csak kis mértékben rongálódott. A nyíregyházi rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!