Nyíregyháza hírei

2013.09.18. 15:54

Ismét ízorgia lesz a városban

Nyíregyháza - A vendéglátók legnagyobb ünnepére hívnak mindenkit szombaton.

Nyíregyháza - A vendéglátók legnagyobb ünnepére hívnak mindenkit szombaton.

Első alkalommal rendezik meg Nyíregyházán, a Kossuth terén, a Gasztro-Csata nevű rendezvénysorozatot szeptember 21-én. A programok délelőtt 10 órától indulnak majd, amit a rendezvény fővédnöke dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere nyit meg. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szervezetéből 9-10 régiós csapat vesz részt, akik egész nap bemutatókat tartanak az érdeklődök számára.

Mindent megkóstolhatnak

A vendégek kóstolójegyet válthatnak, amivel az általuk kiválasztott csapat ételét ízlelhetik meg.

– Ez nem igazi verseny, de fontos a hangulat. Minden régiót arra kértünk, hogy hozzák el tradicionális ételeiket, amivel valódi íztérképet hoznak létre, így a látogatók egy helyszínen végigkóstolhatják az egész országot. A legnagyobb közönségsikert arató standok külön jutalomban részesülnek – mondta dr. Kovács Mihályné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gasztronómiai Közhasznú Egyesület elnöke. A rendezvényen sok kísérőprogram (pl.: zöldség és gyümölcsszobrászat, termelői vásár) is várja az érdeklődőket.

A hatodik Gaszto-Csatával párhuzamosan megrendezik meg ugyanitt a Tirpák Népi Ínyencségek Fesztiválját is, ahol a népcsoportra jellemző fogásokat kóstolhatják meg a vendégek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!