Nyíregyháza hírei

2013.09.05. 14:55

Vadbalesetek: nem árt résen lenni

Nyíregyháza - Két veszélyes üzem találkozásánál mindenki állja a maga kárát.

Nyíregyháza - Két veszélyes üzem találkozásánál mindenki állja a maga kárát.

– Cáfolnám azt a tévhitet, miszerint egyre több a vad és egyre kevesebb a vadász, legalábbis megyei szinten ez nem így van – kezdte lapunk tájékoztatását dr. Móra István, az Országos Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei elnöke, aki egyben közlekedési ügyekkel foglalkozó ügyvédként is dolgozik a hétköznapokban, így több aspektusból is képes megvilágítani a vadbaleseteket.

Megfelelünk az előírásnak

– A megyében jelenleg közel háromszáz hivatásos vadász, valamint 3300 sportvadász tevékenykedik, ráadásul törvény írja elő azt, hogy a vadásztársaságokhoz tartozó minden 3000 hektáron egy hivatásos vadásznak működnie kell – fogalmazott a szakember, aki hozzátette: a megye minden tekintetben megfelel ennek az előírásnak, így szerinte nem igaz az, hogy azért van több vadbaleset, mert kevés a vadász.

– A vaddisznó például országos szinten elszaporodott, gímszarvasból pedig, főként a Dunántúlon van sok, de az sem ritka, hogy Nyíregyháza környékére is bemerészkedjen egy-egy példány. A vadbalesetek egyre gyakoribb előfordulása inkább köthető a közlekedési morál romlásához – bújt elő dr. Móra Istvánból a közlekedési ügyekkel foglalkozó ügyvéd.

További részletek lapunk szeptember 6-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!