Nyíregyháza hírei

2013.10.14. 11:07

Megoldanák a csapadékvíz elvezetését

Nyíregyháza - A projekt kivitelezési munkálatai elérték az ötven százalékos készültséget.

Nyíregyháza - A projekt kivitelezési munkálatai elérték az ötven százalékos készültséget. A megyeszékhely lakossága évtizedek óta küzd a csapadékvíz-elvezető rendszer hiányosságaiból adódó elöntésekkel, ezt a problémát orvosolja ez a 387 millió forint összköltségű projekt – mondta dr. Kovács Ferenc akkor, amikor a Bujtosi-tó mellett zajló munkálatokat személyesen tekintette meg.

Nyíregyháza polgármestere elmondta: két záportározó is épül a tó közvetlen közelében, a kisebbikben felgyülemlett vizet a városüzemeltetés öntözésre is tudja majd használni, a nagyobbikból pedig majd egy csatorna vezeti le a csapadékot. – A kivitelezési munkák a város több pontján is zajlanak, várhatóan november 15-ig mindennel végeznek a szakemberek – közölte dr. Kovács Ferenc.

A projekt jelenlegi állásáról Pataki Nándor építésvezető szólt a sajtó munkatársainak. – Kénytelenek voltunk a Berenát utcát teljes szakaszában lezárni, hiszen az ottani áteresz cseréje szükségessé vált.

A sóstóhegyi lakosok türelmét kérjük még egy darabig, várhatóan mindenszentekre már megnyílik a forgalom az autósok részére is.

További részletek lapunk október 15-i számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!