Nyíregyháza hírei

2013.10.16. 07:46

Ön milyen kenyeret szokott vásárolni?

Ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, milyen kenyeret szoktak vásárolni.

Ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, milyen kenyeret szoktak vásárolni.Ferenczi Ferencné az árra és a minőségre is figyel. – Vannak üzletek, amelyek zárás előtt féláron kínálják a pékárukat. Így nem szárad rajtuk, és a vásárlók is jól járnak. A családom kedvence a kilós félbarna kenyér. Nagyon finom, és napokig friss marad – mesélte.

Király Andrásné szerint nincs összefüggés a pékáruk ára és minősége között. – A nagyáruházakban kapható saját márkás kenyerek is nagyon frissek és finomak. Tegnap 10 forintért sikerült kiflit vennem. Megbízható sütődét kell választani, ez a lényeg, na és persze az ár... – válaszolta.

Balogh Miklósné kedvence a félbarna kenyér. – Általában szeletelt 75 dekás kiszerelésben vásárolom, a rozscipók és az úgynevezett kocka kenyerek nem ízlenek, ráadásul drágák is – mondta.

– A mindennapi kenyerünk, amit a pékek éjjelente sütnek, valóságos kincs, amit meg kell becsülnünk! Az életet jelképezi, nem tudnánk meglenni nélküle, ezért ha kicsi, ha nagy, ha friss, ha szikkadt, ha fehér, ha barna, értékeljük a kenyeret! – figyelmeztetett Póta József.

– Éppen tegnap beszélgettem a hittan tanárommal erről, ő a rozsos-magvas kenyeret szereti. Én ellenkezőleg, a fehéret, jó frissen, ropogósan! – válaszolta Tanicsár Izabella. – Nálunk anya vásárol, amilyet jónak lát. Én inkább a zsemlére szavazok, remek szendvicset tudok készíteni belőle – büszkélkedett Tóth Ivett.

Ferenczi Ferencné: Zárás előtt féláron kínálják a pékárukat.

Király Andrásné: Az olcsó kenyerek is finomak.

Balogh Miklósné: Az én kedvencem a félbarna kenyér.

Póta József: Bármilyen is, kincset ér a mindennapi kenyerünk!

Tanicsár Izabella: A fehér, friss, ropogós kenyeret szeretem.

Tóth Ivett: Én inkább a zsemlére szavazok.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!