Nyíregyháza hírei

2013.10.03. 07:33

Sokat köszönhetünk nekik

Nyíregyháza - A tisztelet és a megbecsülés fontosságára hívták fel a figyelmet az Idősek-világnapi ünnepségen.

Nyíregyháza - A tisztelet és a megbecsülés fontosságára hívták fel a figyelmet az Idősek-világnapi ünnepségen.Vidám gyermekzsivaly köszöntötte az Idősek-világnapi rendezvényre ellátogató szépkorúakat szerda délután a nyíregyházi Bem József Általános Iskolában, akiket a kulturális program mellett egészségmegőrző előadás és ingyenes szűrővizsgálat is várt. A Tündérkert Keleti Óvoda nagycsoportosainak zenés-táncos népi rigmusai, körjátékai és dalocskái, őszi mondókái nyitották a rendezvényt, a gyerekek műsorát percekig tartó tapssal köszönte meg a több száz nagymama és nagypapa.

Tisztelet és megbecsülés napja

– Az Idősek világnapja helyett a tisztelet és a megbecsülés napja lenne a legtalálóbb elnevezés, hiszen szüleink, nagyszüleink azok, akikhez hazamehetünk, ha baj van, hogy bölcs tanácsukat kérjük, és velük osztjuk meg az örömünket is – mondta Rendes Sándor sajtószóvivő. Dr. Kovács Ferenc polgármester hozzátette: a megyeszékhelyen a városvezetés mindent elkövet, hogy erkölcsileg és anyagilag is megbecsüljék a nyugdíjasokat. Hulák Zsuzsanna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma főosztályvezetőjének előadása után Petneházy Attila és Straub Dezső színművész szórakoztatta az időseket.

Ledolgozták az életüket

„Az ENSZ közgyűlés 1991. évi határozata értelmében minden év október első napja az Idősek Világnapja. Ezen a napon, sőt szinte egész hónapban az ország különböző részein számos ünnepséget rendeznek, színvonalas programokkal. Egyre több önkormányzat mutat példát az idősekkel való törődésről, tiszteletadásról. – Bízunk abban, hogy a tisztelgés nem pusztán a tisztes, őszes időskorúaknak szól, hanem elsősorban annak a dolgos alkotó életútnak, amit a fiatal nemzedék előtt megjártak. Ők vetették meg az alapját a mai aktív nemzedék teremtő erejének, a jelenkor joggal megcsodált alkotásainak – írta lapunknak Orosz Tiborné, a megyei Nyugdíjas Képviselet vezetője, hozzátéve:

– Sajnos a több évtizedes munkaviszony és a sok „társadalmi” munka ellenére sok nyugdíjas nehéz körülmények között él, vagy kénytelen a munkanélküli gyermekét, unokáját támogatni abból a kevésből, amije van. Ezért is megérdemlik, hogy kellő figyelmet, tiszteletet és megbecsülést kapjanak! A nemzetet minősíti, hogyan bánik az idős, megfáradt állampolgárokkal – mutatott rá Orosz Tiborné.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!