Nyíregyháza hírei

2013.10.25. 15:37

Szabolcsi ifjú honvédek

Nyíregyháza - A Szent László hadosztály felállításának évfordulója alkalmából a Honvédsuli KSE ismét megrendezte a megyei versenyét – mondta el érdeklődésünkre Mák Zsuzsa szervező.

Nyíregyháza - A Szent László hadosztály felállításának évfordulója alkalmából a Honvédsuli KSE ismét megrendezte a megyei versenyét – mondta el érdeklődésünkre Mák Zsuzsa szervező. A harmadik alkalommal kiírt vetélkedő feladatait a megye hat településének 12 csapata teljesítette, az egykori honvéd kiképzés alapjait jelentő ügyességi, és harcászati feladatok jelentették. Természetesen volt kúszás, célba lövés, mászás, akadálypálya, sebesült szállítás, hernyójárás. A verseny a Szent László hadosztály járőrverseny nevet kapta.

A névadó hadosztály a Magyar Honvédség elit alakulata volt. Szabolcs községben úgy gondolták, ha már Szent László király az első zsinatját itt tartotta, úgy állíthatnak méltó emléket, ha ezt a versenyt itt rendezik meg. A versenyben nem induló, de az iskolákkal érkező gyermekeket külön programként fogadták a rendezők és a település nevezetességeit mutatták meg nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!