Nyíregyháza hírei

2013.11.14. 16:32

Bújj a bőrömbe!

Nyíregyháza - Ezzel a címmel hirdettek interaktív foglalkozást csütörtökön a Nyírplázában.

Nyíregyháza - Ezzel a címmel hirdettek interaktív foglalkozást csütörtökön a Nyírplázában. A cél az volt, hogy az idelátogató érdeklődők - főként iskolások – megértsék, átéljék milyen érzés fogyatékkal élni. Így könnyebben megérthették azt is, hogyan segíthetnek jól fogyatékkal élő társaiknak.

A játékok között volt, amikor bekötött szemmel kellett idomokat felismerni és párba rendezni, kipróbálták a kerekesszékkel a szlalomozást, fűzhettek kukorica láncot bekötött szemmel, és nagy derültséget keltett az ejtőernyő. Ez egy olyan lepel, amit körben mindenki foghat, emelgetéssel tudták a középre bedobott egyre több labdát terelgetni, ám ehhez nagyon pontosa kellett egymással összedolgozni.

Egy speciális Braille írógéppel tapintható névjegyet is készítettek annak, aki ezzel tette volna különlegesség a kis kártyát. A rendezvényt az Akadálymentes tanulásért alapítvány szervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!