Nyíregyháza hírei

2013.11.27. 13:53

Mesterkurzus a zongoraművésszel

Nyíregyháza - Egy ifjú zenésznek fontos a továbbtanulása és a pályafutása érdekében, ha a „szakma” nagyjaitól kap tanácsot és útmutatást azzal kapcsolatban, hogy lehet még jobban és még szebben megszólaltatnia a kedvenc hangszerét.

Nyíregyháza - Egy ifjú zenésznek fontos a továbbtanulása és a pályafutása érdekében, ha a „szakma” nagyjaitól kap tanácsot és útmutatást azzal kapcsolatban, hogy lehet még jobban és még szebben megszólaltatnia a kedvenc hangszerét. A Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola zeneművészeti tagozatán tanuló zongora tanszakos tanulóknak is megtudhatják, hogy miben kell még fejlődniük, ugyanis november 28-án 9.30 órától dr. Duffek Mihály zongoraművész, a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának dékánja tart majd a számukra mesterkurzust a szakközépiskola hangversenytermében.

A két intézmény kapcsolata hosszú évekre tekint vissza, már korábban is voltak hasonló mesterkurzusok a középiskolás növendékek számára. S mindennek az eredményességét jelzi, hogy a zenetagozatos diákok közül többen is az egyetem zeneművészeti karán folytathatták tanulmányaikat.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!