Nyíregyháza hírei

2013.11.07. 12:44

Miért volt ellenőrzés Nyíregyháza határában és milyen programot ajánlhatunk autóstársainknak?

Nyíregyháza - A Közlekedési Felügyelőség az évtizedes hagyományainak megfelelően, a téli közlekedés biztonságának elősegítésére november 4-8.-között, összehangolt közlekedésbiztonsági ellenőrzési akciót tart.

Nyíregyháza - A Közlekedési Felügyelőség az évtizedes hagyományainak megfelelően, a téli közlekedés biztonságának elősegítésére november 4-8.-között, összehangolt közlekedésbiztonsági ellenőrzési akciót tart. Mivel az őszi - téli időszakban hosszabbak a sötét és rossz látási viszonyokkal telt időszakok, ezért az ellenőrzés elsődleges célja a hibás, nem megfelelően működő, rosszul beállított világító- és jelzőberendezéssel közlekedő járművek forgalomból kiszűrése, a hibák mielőbbi, akár helyszíni kijavítása. Az ellenőrzés természetesen kiterjed a járművek műszaki állapotára és a téli közlekedésre való felkészítettségük vizsgálatára is, ezen belül a szélvédő, az ablakmosó és ablaktörlő berendezések, a páramentesítő berendezések működőképességére, a gumiabroncsok állapotára is.

Az akciósorozat második részében, kedden és csütörtökön a Közlekedési Felügyelőség a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőséggel közösen „biztonsági és környezetvédelemi” közúti ellenőrzést is végez. Az őszi-téli közlekedésnek hatása van a balesetek, valamint a környezetszennyezés miatt kialakuló füstköd (szmog) alakulására, ezért a két hatóság szakembereiből alakított ellenőri csoportok kiemelten vizsgálják a közlekedő járművek környezetvédelmi megfelelőségét, a vezetési és pihenőidőre vonatkozó szabályok betartását, a járművek közlekedésbiztonsági (ezen belül a különleges felépítményű járművek munkavédelmi) megfelelőségét.

Az ellenőrzési akciók végrehajtása a megye területén, egyszerre több ellenőrzési ponton várható.

Az akciósorozat zárásaként, 2013. november 9.-én szombaton, 08:00-tól 13:00-ig a Közlekedési Felügyelőség a téli közlekedésre felkészülés jegyében a Nyíregyháza Lujza u. 7. sz. alatti vizsgálóállomásán Díjmentes Közlekedésbiztonsági Nyílt Napot szervez.

 

A Nyílt Nap keretében:

1. A járművizsgálati technológia szerint ingyenesen átvizsgálják az érdeklődők járműveit.

2. Megfelelő műszaki állapot esetén - vizsgadíj befizetése mellett - a műszaki vizsga azonnali lehetőségét biztosítják.

3. Tanácsokat adnak a járművek őszi - téli felkészítésére, üzemeltetésére.

 

Az akciósorozat nyilvánossága a megelőzést célozza. A figyelemfelhívás lehetőségét kihasználva, az ellenőrző hatóságok célja a közlekedésbiztonság javítása, az állampolgárok széleskörű tájékoztatása, a környezet védelme, valamint a közlekedési balesetek megelőzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!