Nyíregyháza hírei

2013.11.22. 15:42

Senki sem vállalja magára a „Bátor Próbálkozást”

Nyíregyháza, Nyírbátor  - Helmeczy Lászlót gyalázó, színes kiadvánnyal szórták meg a nyírbátori postaládákat. Az Együtt-PM jelöltje feljelentést tett választókerületi kihívója, dr. Simon Miklós ellen nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból elkövetett rágalmazás miatt.

Nyíregyháza, Nyírbátor  - Helmeczy Lászlót gyalázó, színes kiadvánnyal szórták meg a nyírbátori postaládákat. Az Együtt-PM jelöltje feljelentést tett választókerületi kihívója, dr. Simon Miklós ellen nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból elkövetett rágalmazás miatt.

A jövő évi országgyűlési választáson dr. Helmeczy László az Együtt-PM jelöltjeként a nyírbátori körzetben méreti meg magát, és bár 2014 tavasza még messze van, a kampány már elkezdődött. A múlt héten pénteken éjjel ismeretlenek Helmeczy Lászlót gyalázó, színes kiadvánnyal szórták meg a nyírbátori postaládákat, ebben az olvasható, hogy az ügyvéd „autócsempész, sorozatgyilkos, az ukrán és az orosz maffia helytartója”.

– A szórólapon nincs impresszum, így ismeretlen tettes ellen tettem feljelentést, ám tudomásom van arról, hogy ezt megelőzően Nyírbogáton Fidesz-választókerületi ülést tartottak, ahol dr. Simon Miklós polgármester, fideszes országgyűlési képviselő és felesége, dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó voltak a házigazdák, és ahol szétosztottak egy, még a nyírbátorinál is mocskosabb szórólapot – mondta Helmeczy László.

– November 6. volt, azért emlékszem rá, mert a feleségem és az én születésnapom is ekkor van. Késő este hívtak az ülésen jelen lévő fideszes ismerőseim, akik elmondták: a találkozón engem gyaláztak. Sőt, egy, a Fideszben politizáló kollégámat, valamint a jobbikos képviselőt, dr. Kiss Sándort is negatív színben tüntették fel. Kivetítőn pedig megmutatták, hogy lehet rólam gyalázkodó cikkeket találni az interneten. Az ismerőseimet nem akartam felfedni, így nem voltak bizonyítékaim, ám a polgármester facebook-oldalán másnap fénykép jelent meg az ülés résztvevőiről. Így nem lesz nehéz dolga a nyomozó hatóságnak tanúkat találni anélkül, hogy az informátoraimat elárulnám. Bízom benne, hogy akik ott voltak, nem fogják vállalni a hamis tanúzás bűncselekményét az engem rágalmazók érdekében. November 21-én dr. Simon Miklós ellen tettem feljelentést nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó, aljas indokból és célból elkövetett rágalmazás miatt és indítványoztam mentelmi jogának felfüggesztését. A feleségét, akinek nincs mentelmi joga, néhány napon belül jelentem fel. A Fidesz a nyírbátori kiadvány megjelentetését az MSZP-re és a Jobbikra keni. Én pedig azt kérdezem, hogy véletlen-e, hogy a színes szórólap 2. oldalának túlnyomó része szó szerint megegyezik azzal, amit a nyírbogáti zárt ülésen osztogattak? Szomorú, hogy ide jutottunk: szélsőséges honlapokra feltett mocskolódó írásokkal kampányolnak ellenem olyanok, akikkel éveken át egy oldalon politizáltunk. Elképesztő, hogy mindezt egy fideszes képviselőjelölt teszi – velem, aki a Fidesz megyei és városi elnöke voltam, a köz érdekében végzett munkámért megkaptam az adható legnagyobb megyei kitüntetést, az első Fidesz-kormány idején pedig miniszteri kitüntetéseket vehettem át az árvízi védekezés és újjáépítés miatt. Ennyire Simon Miklósnak nem kellene félni tőlem. Vagy talán a mentelmi jogának felfüggesztésétől tart? Ezt az ügyet a hatóságokra bízom, remélem, olyan gyorsan kiderítik, mint a bajai kamuvideót.

– Semmi közöm, illetve közünk a Helmeczy Lászlót negatív színben bemutató, Nyírbátorban és (tudomásom szerint) Nyíregyházán terjesztett szórólaphoz – szögezte le dr. Simon Miklós. – Felháborító, hogy az Együtt-PM jelöltje, és a háta mögött álló szocialisták próbálják összemosni ezt az ismeretlenek által szerkesztett és terjesztett kiadványt a bogáti választókerületi üléssel, ahol természetesen szóba került, hogy kik versengenek majd a választók kegyeiért a 6. választókerületben, de nem gyaláztunk senkit, nem osztogattunk őket lejárató szórólapokat. A közösségi oldalon megjelent fotón az ülés egyik résztvevőjének jegyzete látható. A jelek szerint Helmeczy Lászlóhoz fals, torz információk jutottak el, a feljelentésére jogi lépésekkel fogok reagálni. Előttem és a Fidesz bátori aktivistái előtt is ismeretlen a szóban forgó kiadvány, az Együtt-PM jelöltje ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy az ő és a szocialista Tóth Viktor fiókjában tucatszám sorakoznak az ilyen kiadványok, ami elég beszédes... – mondta dr. Simon Miklós.

– Tőlem és a pártomtól is távol állnak az ilyen eszközök, a véleményünket mindig arccal, névvel vállaljuk – utalt az impresszum nélküli „Bátor próbálkozás ”címet viselő szórólapra dr. Kiss Sándor, aki – dr. Helmeczy László állítása szerint – szintén „kapta az áldást” a november elején tartott zárt körű választókerületi ülésen. – Nem találkozik a szavazói halmazunk, nem érdekünk és nem stílusunk az ilyesfajta lejáratás. Nem érdekelnek a Helmeczy Lászlót körüllengő pletykák, a tények annál inkább. Így például az, miként vált a Fidesz egykori városi és megyei elnöke, országgyűlési képviselője mára a baloldal választókerületi jelöltjévé... – mondta el lapunk érdeklődésére a jobbikos honatya.

KM-SZA,PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!