Nyíregyháza hírei

2013.11.12. 16:27

Szekeres Adrien koncertje az advent hangulatát idézi, de jótékonysági célokat is szolgál

Nyíregyháza - Szívet-lelket melengető koncertre várja a zeneszeretőket december 15-re Szekeres Adrien és zenekara, a népszerű énekesnő adventi hangulatú nyíregyházi fellépése jótékonysági célokat is szolgál.

Nyíregyháza - Szívet-lelket melengető koncertre várja a zeneszeretőket december 15-re Szekeres Adrien és zenekara, a népszerű énekesnő adventi hangulatú nyíregyházi fellépése jótékonysági célokat is szolgál.

Az esemény bevételéből a szervezők a Nyírségi Hospice Alapítvány munkáját támogatják, melynek elnöke, Bákányné Mikó Zita a keddi tájékoztatón azt mondta: a végstádiumban lévő daganatos betegek és családtagjaik támogatása, prevenciós vizsgálatok szervezése és az egészséges életmódra nevelés a fő feladatuk, a céljaik megvalósításában pedig komoly segítséget jelent a koncert. Szekeres Adrien gyakori vendég Nyíregyházán, hiszen az elmúlt években több alkalommal is hallhatta őt a helyi közönség, és mint mondta, ő is mindig szívesen jön a városba, hiszen azt tapasztalja, hogy itt sokan szeretik a kultúrát. – Sok felkérést kapok különböző szervezetektől, egyesületektől, de a Zitáé nagyon megérintett, ezért jövünk el ismét ide. És bár ebben az évben az adventi turné állomásai között nem szerepel a nyíregyházi helyszín, a jótékonysági koncert az ünnepi hangulatot idézi majd. – A mostani fellépés nemcsak abban tér el a legutóbbi nyíregyházitól, hogy az énekesnő saját zenekarával érkezik, de ezúttal „helyi erősítést” is kap: fellép ugyanis a Vikár Sándor Zeneiskola magánének tanszakosaiból alakult kórus is – Tamás Attila, az intézmény igazgatója szerint a közös éneklés a gyerekeknek nemcsak szakmailag, de emberileg is sokat jelent majd. A koncert vázát adventi hangulatú dalok alkotják, de Szekeres Adrien és férje, Kiss Gábor legnépszerűbb szerzeményeit is hallhatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!