Nyíregyháza hírei

2013.11.08. 07:34

Vakcina és figyelőszolgálat

Nyíregyháza - A szakemberek közepes intenzitású influenza-járványra számítanak az idén.

Nyíregyháza - A szakemberek közepes intenzitású influenza-járványra számítanak az idén. – A tavalyihoz hasonlóan az idén is 1,3 millió ingyenes influenza elleni vakcina áll rendelkezésére a rizikócsoportba tartozóknak – mondta Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos csütörtökön Budapesten. Az ingyenes védőoltásra jogosultak körébe tartoznak a 65 év felettiek, a krónikus betegek, a várandós nők és az egészségügyi intézményben dolgozók, továbbá ötezer adag térítésmentes vakcina áll rendelkezésre a krónikus betegségben szenvedő gyerekek részére. A védőoltás már minden háziorvoshoz eljutott, s elindult az influenza-figyelőszolgálat is.

Molnár Zsuzsanna utóbbiról elmondta, hogy 1390 orvos vesz részt benne, akik heti jelentésben számolnak be a fertőzés mértékéről. Az idei szezonban a tavalyihoz hasonló – közepes – intenzitású influenza-járványra lehet számítani, a legtöbb megbetegedés február-márciusra várható.

A megyei adatokra vonatkozó kérdésünkre lapzártánkig nem érkezett válasz a megyei Kormányhivatal Nép­egészségügyi Szakigazgatási Szervétől.

MTI, KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!