Nyíregyháza hírei

2013.11.06. 15:35

Veszélyes évszakok: látni és látszani is fontos!

Nyíregyháza - Az őszi és téli időszakban kedvezőtlenül alakulnak a közúti közlekedés körülményei: romlanak az út- és a látási viszonyok, nő a közlekedésbiztonsági kockázat.

Nyíregyháza - Az őszi és téli időszakban kedvezőtlenül alakulnak a közúti közlekedés körülményei: romlanak az út- és a látási viszonyok, nő a közlekedésbiztonsági kockázat. Számos baleset azért következik be, mert a gépkocsivezetők nem az időjárási feltételeknek, illetve a látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. A helyesen beállított világító- és fényjelző berendezéseknek is nagy szerepe van a közlekedési balesetek megelőzésében – mutatott rá Fedor Rita r. százados, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a rendőrség és a megyei Baleset-megelőzési Bizottság „Látni és Látszani” kampánya apropóján.

Ingyenes gépkocsi átvizsgálásra invitálták szerdán az autósokat Nyíregyházán. A „Látni és Látszani” kampány nemcsak a járművek láthatóságának fontosságára, hanem a volán mögött ülők látására is felhívta a figyelmet: az autósokat ugyanis ingyenes látásvizsgálaton vehettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!