Nyíregyháza hírei

2013.12.27. 14:41

Az idén napi ötszáz adaggal többet osztottak ki

Nyíregyháza - Nyíregyházán 4 helyszínen 17 napon át összesen 42 500 meleg ételt osztanak ki.

Nyíregyháza - Nyíregyházán 4 helyszínen 17 napon át összesen 42 500 meleg ételt osztanak ki.

Immáron hatodik alkalommal oszt meleg ételt a rászorulóknak a Bige Holding Csoport a megyeszékhelyen. A Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének koordinálásával és a Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Nonprofit Kft. hathatós közreműködésével december 15-étől (vasárnaptól) a Nyíregyházi Főiskola Start vendéglátó egységénél, az Otthon Étteremben, a Bujtosi Bujdosó Étteremben és a Huszár-lakótelepen naponta 2500 adag meleg ételt osztanak ki az esztendő utolsó napjáig.

A pénteki nap folyamán Bige László (a Bige Holding Csoport vezérigazgatója) és Balogh Zoltán (a START Nonprofit Kft. vezérigazgatója) végigjárták az érintett helyszíneket, és saját szemükkel győződhettek meg arról, hogy mindenhol rendben zajlik az ételosztás.

Balogh Zoltán a Bujtosi Bujdosó Étterem előtt kiemelte: a Huszár-telepen is a tervek szerint alakult minden. – Ott is előre kiosztottuk a jegyeket, mégsem volt fennakadás, tülekedés, sorban állás – „dicsekedett” joggal a vezérigazgató.

Lapunk érdeklődésére Bige László elárulta: körülbelül negyven millió forintba került az idei kezdeményezés. – Az általam látottak alátámasztják, hogy a START az idén is nagyon elegánsan intézi az ételosztást. Nincsenek hosszú sorok, az emberek nem megalázó módon várakoznak hosszasan az ennivalóra, ami szerintem rendkívül fontos tényező.

Az idén először a Huszár-lakótelepen is osztanak ételt, ami kapcsán Bige László megjegyezte: a roma emberek integrációját el kell kezdeni, mert ez az elmúlt huszonhárom évben ez nem történt meg. – Taníttatni kell őket és munkalehetőséget kell biztosítani a számukra, ha ez elmarad, nagy hibát követünk el – mondta Bige László, aki hozzátette: idén 500 adag étellel többet adtak ki naponta, mert úgy látja, egyre több a nélkülöző ember Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!