Nyíregyháza hírei

2013.12.28. 13:19

"Dohányt" vagy életet!

Nyíregyháza - Garázscsemegék és patikák helyett már trafikokat fosztogatnak a rablók. Az idén a nemzeti dohányboltok voltak a "piti rablók" legkedveltebb célpontjai.

Nyíregyháza - Garázscsemegék és patikák helyett már trafikokat fosztogatnak a rablók. Az idén a nemzeti dohányboltok voltak a "piti rablók" legkedveltebb célpontjai.Bár pontos statisztikák még nincsenek, a napi híradások alapján megalapozottan feltételezhető, hogy sok, korábban kis boltok és patikák kifosztására szakosodott bűnöző döntött a trafikok mellett – adta hírül az MTI.

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke, Német Ferenc szerint ennek legfőbb oka, hogy a rablók úgy hiszik, hatalmas bevétel ütheti a markukat, nem beszélve a gazdag árukészletről, ideértve a szeszes ital kínálatot is.

Kamerák kereszttüzében

Pénteken felkerestünk néhány „nikotinpatikát” a megyeszékhelyen, hogy megtudjuk: tartanak-e rablótámadásoktól a pult mögött álló kereskedők, és hogyan próbálják elkerülni, hogy bűncselekmény áldozataivá váljanak.

– Itt, a Rákóczi utca 1. szám alatti trafikban kamera- és riasztórendszer működik, illetve „pánikkapcsoló”, ami perceken belül a helyszínre parancsolja a biztonsági cég embereit. Az üzletből kilépve a térfigyelő kamerák is teszik a dolgukat – meséli Bakosi Benjámin, a belvárosi családi vállalkozás vezetője, aki nem kevés pénzt áldozott saját és szerettei, valamint üzlete biztonságára.

– Nem kötelező, de a mai világban nagyon ajánlott ez a befektetés, hiszen a legváratlanabb pillanatban, akár fényes nappal is megtámadhatják, kirabolhatják az embert! Úgy tudom, külföldről immár olyan védelmi rendszerhez is hozzá lehet jutni, ami vészhelyzet esetén azonnal lezárja az ajtó(ka)t, riasztja a rendőröket, és könnygázzal árasztja el a vásárlóteret.

Résnyire nyitott bizalom

Nyitva: 0-24 – hirdeti magáról az üzlet falán az Északi körúti nemzeti dohánybolt. Ez sajnos nemcsak a nikotinra vágyó, szeszes italra és forró kávéra szomjazó vendégeknek lehet csábító invitálás, hanem a nagy dohányra éhező rablók számára is. Győri László üzletvezető úgy véli, mindent megtettek a biztonságukért, így semmivel sem veszélyeztetettebbek, mint bármelyik éjjel-nappal nyitva tartó kisbolt, sőt!

– Törésálló üvegfalat húztunk az eladótér és a vásárlótér közé, valamint kapcsolatban állunk az egyik azonnal riasztható security céggel. Kívül-belül kamerák rögzítik a történéseket, az éjszakai órákban csak a kis árukiadó ablakon szolgáljuk ki a vásárlókat. Szomorú, hogy kezd divattá válni a trafikrablás, bízom benne, hogy a lebukás kockázata távol tartja tőlünk a rosszban sántikáló alakokat a jövőben is! – mondta Győri László.

- KM-PI -


Kiraboltak egy nemzeti dohányboltot pénteken Szekszárdon, a bűncselekményt elkövető bátaszéki férfit a rendőrök rövid időn belül elfogták - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-vel.

Kedden hajnalban kiraboltak egy nemzeti dohányboltot Budapesten, a III. kerületi Bécsi úton.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!