Nyíregyháza hírei

2013.12.16. 12:52

Fáról holnapra fejleszt a Nyírerdő

Nyíregyháza - A Nyírerdő jövőre új kilátót épít Sóstón 35 millió forint értékben.

Nyíregyháza - A Nyírerdő jövőre új kilátót épít Sóstón 35 millió forint értékben. A hagyományos erdőgazdálkodással párhuzamosan a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. közjóléti fejlesztésekkel erősíti a megyeszékhelyen betöltött markáns szerepét.

– A társadalmi felelősségvállalás, a közjóléti funkció továbbra is védjegye a Nyírerdőnek. Miközben az önkormányzat a lehetőségeihez mérten odateszi magát, az állami tulajdonú erdészeti társaság játszóterek építésével, felújításával, parkosítással igyekszik komfortosabbá tenni a lakosok életét, amiért köszönet jár – fogalmazott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.


Szalacsi Árpád: Nyíregyházi a székhelyünk, ezért is áldozunk sokat a város tüdejére.


A Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. tulajdonosi jogának gyakorlója az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A társaság Magyarország Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye területén mintegy 60 ezer hektár állami tulajdonú erdőterületet kezel. Legfontosabb tevékenysége a hagyományos erdőgazdálkodás: az erdőtelepítés és erdőfelújítás, az erdészeti szaporítóanyag termelés és értékesítés, a fafeldolgozás, valamint az ebből származó termékek értékesítése.

– Nyíregyházi a székhelyünk, ezért is áldozunk sokat a város tüdejére, Sóstóra. Írásos büszkeségünk a Bartha Dénes professzor által szerkesztett A Sóstói-erdő című monográfia – fejtegette Szalacsi Árpád vezérigazgató. – Ez évben játszótereket, filagóriát építettünk, újítottunk fel például a Tímár, a Törpe és az Úttörő utcán, Nyírszőlősön és Nyírjestanyán. Két év alatt több mint 80 millió forintot fordít a Nyírerdő a nyíregyházi közjóléti fejlesztési programra. Egy teljesen új, 20 méter magas kilátót építünk 2014-ben 35 millió forintból.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!