Nyíregyháza hírei

2013.12.19. 14:19

Fidesz-sajtótájékoztató: Életpályamodell a szociális szféra közalkalmazottainak

Nyíregyháza – Eljött az idő, hogy a szociális szférában dolgozó közszolgák is megtalálják azt a biztonságot, amit a kormány nyújtani akar: ezt életpályamodellnek nevezik, ami 5 és 11 százalék közötti bérpótlék bevezetését jelenti, mely beosztástól, végzettségtől, szociális szférában eltöltött szolgálati időtől függ.

Nyíregyháza – Eljött az idő, hogy a szociális szférában dolgozó közszolgák is megtalálják azt a biztonságot, amit a kormány nyújtani akar: ezt életpályamodellnek nevezik, ami 5 és 11 százalék közötti bérpótlék bevezetését jelenti, mely beosztástól, végzettségtől, szociális szférában eltöltött szolgálati időtől függ. Folytatódik tehát a már megkezdett béremelési program: 2014. január 1-étől visszamenőlegesen márciusban kapják meg a szociális szférában dolgozók az első megemelt fizetésüket. A kormány következő lépése egy Szociális Életpálya Munkacsoport kialakítása lesz, ami az életpályamodell kidolgozása mellett a szociális szolgáltatások oldaláról is vizsgálja, hogy az ágazati dolgozók milyen szolgáltatásokat nyújtanak majd – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Kovács Sándor választókerületi elnök és dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!