Nyíregyháza hírei

2013.12.21. 08:19

Keresztelőt szeretnének az óvoda felújítása után

Nyíregyháza - A Kincskereső után a Vécsey közi óvoda is megújult az Érkertben.

Nyíregyháza - A Kincskereső után a Vécsey közi óvoda is megújult az Érkertben.

Több mint másfél milliárd forintot fordít a város az érkerti lakótelep nagyvárosias lakókörnyezetének megújítására, ennek részeként vált korszerűbbé a Vécsey közi óvoda.

– Az idén 48 éves épületben korábban kicserélték a nyílászárókat, de komolyabb korszerűsítés nem történt – tájékoztatta lapunkat Skarbit Józsefné, a Gyermekek Háza Déli Óvoda vezetője. A rövid múltidézés oka, hogy pénteken ünnepélyesen átadták a 15,6 millió forintos támogatással felújított intézményt. A lapostető hő- és víz, valamint a homlokzat hőszigetelésének teljes költsége meghaladta a 18 millió forintot.

A Vécsey közi telephely 120 gyermek második otthona, melynek megújult az aulája és a közvetlen környezete is. – Nagyon örültünk a korszerűsítésnek, s bízunk benne, hogy hamarosan egy névadó ünnepséget is tarthatunk, mert szeretnénk felvenni a Pitypang nevet – árulta el Korcsmár Zoltánné telephely felelős.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!