Nyíregyháza hírei

2013.12.13. 15:40

„Legyen ez újra az élet piaca"

Nyíregyháza - Az őstermelők és az árusok abban bíznak, hogy a megújult csarnok vonzza majd a vásárlókat is.

Nyíregyháza - Az őstermelők és az árusok abban bíznak, hogy a megújult csarnok vonzza majd a vásárlókat is.

– Nagyon örülünk, hogy annyi idő után végre megújult a piaccsarnok. Nagy szükség volt erre – adott hangot véleményének a piacon húsz éve árusító Gyurjánné Irénke. Ahogy emlékszik, egyszer talán festettek a csarnokban, de több nem történt. Tervek, elképzelések voltak, azonban semmi sem lett belőlük. – Nekünk is, ahogy a többi termelőnek, kereskedőnek, ez a megélhetésünk. Egy leromlott, rossz szagú helyiségbe senki sem lép be szívesen. Abban bízunk, hogy a megújult csarnok vonzza majd a vásárlókat is – mondta reménykedőn Irénke és megjegyezte: már csak egy vágyuk van, hogy parkolók épüljenek, mert ez fontos lenne.

 

Egységes arculat

Az 1982-ben átadott épület három hónap alatt, mintegy 200 millió forintból kívül-belül megszépült. Nemcsak a nyílászárókat cserélték ki, hanem felújították a közműveket, új szellőztető rendszert kapott az épület, a világítást is korszerűsítették, öltözőket alakítottak ki. Az egységes arculattal ellátott, Búza térre néző portálok mellett úgy alakult át a belső tér, hogy huszonnyolccal több az asztali elárusítóhelyek száma.

– Őstermelők, kereskedők, árusok és vásárlók, itt éljük az életünket – mondta a megszépült piaccsarnok szerdai ünnepélyes átadásán Bocskai Péter, a nyíregyházi piacokat üzemeltető és fenntartó Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő (NyírVV) Kft. ügyvezetője. – Két évvel ezelőtt létrehoztunk egy felújítási alapot, céltartalékot képeztünk, hogy egy régi terv valósággá váljon, s korszerűbb piaccsarnoka legyen a városnak.

Teljen meg élettel!

– Csak szét kell nézni, minden megszépült, tiszta lett. Már nagyon vártuk, hogy szép környezetben árulhassunk – mondta el lapunknak Szurov­csák Pálné. Erzsike néni és a férje Mandabokorban élnek, zöldséget-gyümölcsöt termesztenek, s ezt árusítják – már maguk sem tudják, hány éve – frissen vagy tartósítva. – Annyiszor megkérdeztek minket, hogy milyen legyen a piac és a csarnok, de csak most jutottunk el idáig.

Örülnek, hogy a beruházás miatt nem lett több a helypénz, és remélik, hogy a vásárlók is szívesebben jönnek majd a szép csarnokba. Abban bíznak, hogy a következő lépésben lefedik a külső részt is.

Örömmel társultak

– Akárcsak 150 évvel ezelőtt, most is hét piaca van a városnak, ebből 3 termelői piac – mondta köszöntőjében dr. Kovács Ferenc. Nyíregyháza polgármestere emlékeztetett rá, hogy egykor ez volt az Élet piaca a Búza téren. Egy harmincéves adósságot sikerült törlesztenie a városnak a 200 millió forintos felújítással, amiben partner volt a NyírVV Kft. és a Szabolcs Coop Zrt. is. – Teljen meg élettel a piaccsarnok, legyen ez újra az Élet piaca! – mondta Nyíregyháza polgármestere.

– Régen, 1981-ben az akkor még létező SZÖVOSZ (Szövetkezetek Országos Szövetsége) a Nyíregyháza és Vidéke ÁFÉSZ nevében járult hozzá a csarnok megépítéséhez, s ugyanúgy ünnepeltünk mint ma. – Ezzel a rövid múltidézéssel kezdte köszöntőjét Béni Mihály, aki most a Szabolcs-Coop Zrt. vezérigazgatójaként beszélt arról, hogy örömmel társultak a piac- csarnok korszerűsítéséhez. – Használjuk és becsüljük meg a korszerű csarnokot! – mondta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!