Nyíregyháza hírei

2013.12.19. 18:01

Lovas rendőrök is járőröznek Nyíregyházán

Nyíregyháza - Lovas rendőrök járőröznek Nyíregyháza belvárosában az év végi ünnepek időszakában.

Nyíregyháza - Lovas rendőrök járőröznek Nyíregyháza belvárosában az év végi ünnepek időszakában.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lovas rendőrei az őszi és téli hónapokban elsősorban Nyíregyháza külterületén a tanyavilágban járőröznek. Az év végi ünnepek ideje alatt azonban szolgálatot látnak el Nyíregyháza belvárosában is. A megerősített rendőri jelenlét célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása, a jogellenes cselekmények megelőzése, megszakítása.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nyíregyházi Rendőrkapitányság és a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség állományában működik lovas szolgálat. Mindkét rendőri szervnél 4 szolgálati ló és 4 lovas járőr teljesít szolgálatot. A lovas járőrök szolgálata elsősorban a gépkocsival és a gyakran még gyalogosan is nehezen megközelíthető, így az őszi és téli időszakban ritkán látogatott tanyák, üdülő övezetek, erdők és gyümölcsösök területére koncentrálódik. Fő feladatuk a vagyon elleni bűncselekmények, a téli időszakra jellemző falopások megelőzése, az elkövetők tetten érése, elfogása. A lovak jelenléte tapasztalataink szerint felkelti a lakosság érdeklődését, elnyerik az emberek szimpátiáját.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!