Nyíregyháza hírei

2013.12.03. 16:20

Nyíregyháza: Az év feltörekvő települése

Nyíregyháza - Egyre többen érdeklődnek Nyíregyháza iránt belföldön és főleg Lengyelországban.

Nyíregyháza - Egyre többen érdeklődnek Nyíregyháza iránt belföldön és főleg Lengyelországban.

Magyarország legnagyobb szállásfoglaló portálja, a szallas.hu kiemelt partnertalálkozóján adták át az Év Szállása és az Év Turisztikai Települése díjakat. Az Orfeum Mulatóban Ördög Nóra vezette a táncos gálaműsort, ahol az öt éve indult foglalási oldal igen impozáns eredményeivel is megismerkedhettek a meghívottak.

– Havonta másfél millió látogatót, ebből 150 ezer értékelő véleményt és 700 ezer regisztrált felhasználót tudhat magáénak a vállalkozás, amely több mint 11 ezer hotel, panzió, vendégház és apartman kínálatát gyűjti össze és közvetíti 8 ország területén – hangsúlyozta Szigetvári József, a portál ügyvezetője.

– Az idei év fordulópontot jelentett a hazai belföldi turizmusban, hiszen a foglalások 45 százaléka az interneten keresztül realizálódott. A versengés legfőbb tapasztalata az, hogy ma már az ár mellett a minőség is számít – jegyezte meg Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai és marketingigazgatója.

Az Év Feltörekvő Települése elismerést Nyíregyháza érdemelte ki.

– Bennünket is meglepett az eredmény, mivel nem tudtunk a versenyről, amit először hirdettek meg. Boldog vagyok, hogy a 850 érintett település közül kiemelkedik a városunk – említette Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, TDM menedzser. – Ezek tiszta piaci mutatók, beszédesek a mutatók. Sok összetevője van annak, hogy ez így alakult, a siker közös, egy hosszú folyamat fontos állomása. Ami tény: egyre többen érdeklődnek Nyíregyháza iránt belföldön és főleg Lengyelországban. Utóbbi annak is köszönhető, hogy Rzeszówban és Krakkóban is prezentáltunk, sőt, lengyel idegenforgalmi szakembereket, újságírókat láttunk vendégük, akik elvitték a jó hírünket. A külföldi vendégek között is népszerű Sóstógyógyfürdő, a lengyelek száma például megduplázódott az idén, de sok turista érkezik a szomszédos Szlovákiából, Romániából és Ukrajnából. A budapesti Utazás-kiállítás díszvendégeként sikerült tovább népszerűsíteni a várost, hasznosnak tartjuk a tévéreklámokat, valamint a magnum- és az óriásplakát-kampányt is. Az idén várhatóan negyedével nő, a 120 ezret is túllépi a vendégéjszakák száma Nyíregyházán. A hivatalos adatok szerint augusztus végén már 107 ezer volt ez a mutató.

– Nyáron előfordult, hogy nem volt szabad szállás a megyeszékhelyen. Évek óta terítéken van: kellene egy 4 csillagos szálloda Sóstóra, ami egyelőre csak vágy. Irreális elvárás, hogy egész évben telt házzal üzemeljenek a szálláshelyek, küzdeni kell a szezonalitással. Sokat számít, hogy Sóstó gyógyhely lett. A TDM csomagjaiban érdekes attrakciók szerepelnek: Állatpark, Élményfürdő, Múzeumfalu, kalandpark, botanikus kert, Nagykálló, Nyírbátor, Máriapócs – a teljesség igénye nélkül. Nem keveset nyom a latba, hogy az önkormányzat és személy szerint dr. Kovács Ferenc polgármester is teljes mellszélességgel az ügy mellett áll, ennek komoly szerepe van például a lengyelországi előretörésben is. Az Év Feltörekvő Turisztikai Települése-díj hátterében tehát egy roppant összetett folyamat érzékelhető, amiben rengeteg lehetőség rejlik, és szeretnénk is élni vele a közeljövőben.

KM–LTL

A díjazottak

Év Szállása: Családi Wellness Hotel Gyula

Év Turisztikai Települése: Hajdúszoboszló

Év Feltörekvő Turisztikai Települése: Nyíregyháza

Minőségi díjazottak, panzió kategória: Palermo Panzió, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!