Nyíregyháza hírei

2013.12.03. 09:43

Olvasói levél: "... dacolva az elemekkel, csak ül és várja vissza felelőtlen gazdáját..."

Kérem, ha lehetőségük van rá, segítsenek gazdát találni - gyermekeim által elnevezett - Zsemle kutyusnak. Valamelyik felelőtlen embertársunk kitette szegényt már jó pár napja a sóstói felüljáró után pár száz méterrel a város felé vezető oldalon, az út mellett - írta levelében olvasónk, Kovács Árpádné.

Kérem, ha lehetőségük van rá, segítsenek gazdát találni - gyermekeim által elnevezett - Zsemle kutyusnak.

Valamelyik felelőtlen embertársunk kitette szegényt már jó pár napja a sóstói felüljáró után pár száz méterrel a város felé vezető oldalon, az út mellett - írta levelében olvasónk, Kovács Árpádné.

Zsemle azóta nem mozdul, dacolva az elemekkel, csak ül és várja vissza felelőtlen gazdáját. Szomorúan néz minden elhaladó autó után, és várja mikor jönnek vissza érte. Valószínűleg soha.

Zsemlére már több állatbarát felfigyelt, mert az arra közlekedőktől kapott egy műanyag vizes tálat, sőt kutyatáp is volt előtte tegnap egy kistányérban. Szívszorító, ahogy Zsemle mindezek ellenére nem az ételes tányér mellett várja vissza a gazdáját, hanem attól kicsit messzebb, ahol kitették.

Sajnos a körülményeim nem teszik lehetővé, hogy Zsemlét befogadjuk, de talán az Önök segítségével Zsemle új gazdit találhatna még a beígért kemény téli fagyok előtt.

Mi addig is, - többi ismeretlen állatszeretővel együtt - gondoskodunk Zsemléről, de tudjuk, ez nem megoldás.

Kérem Önöket, hogy lehetőségeikhez mérten hívják fel az emberek figyelmét a felelős állattartásra, hogy ne legyenek "Zsemlék" az országutak szélén se a nyári hőségben, se a téli fagyban.

Segítségüket előre is megköszönöm.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!