Nyíregyháza hírei

2013.12.22. 10:20

Szökevény szárnyas a piacon

Nyíregyháza - Nyíregyházán időnként előfordulnak meglepő állatos szökések, hiszen idén nyáron egy leguán miatt volt napokig izgalomban a Toldi utca, tavaly meg egy kenguru lógott meg, amit a Jósavárosban kaptak el.

Nyíregyháza - Nyíregyházán időnként előfordulnak meglepő állatos szökések, hiszen idén nyáron egy leguán miatt volt napokig izgalomban a Toldi utca, tavaly meg egy kenguru lógott meg, amit a Jósavárosban kaptak el.

Vasárnap délelőtt egy ”griffmadár” keltette fel a figyelmet a Búza téri piacon.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint szombaton lógott meg egy közepes testű, szürke tollazatán fehér pettyeket viselő „személyleírású” szárnyas a Búza téri piacon egy árustól. A madár estig egy fán pihent, sőt vasárnap reggel is ott mászkált ágról-ágra, csipkedte a levelek hajtását, és időnként hangosan csattogva kereste társait. Közelebbről megnézve a madárról kiderült, hogy gyöngytyúk az, de leédesgetni nem sikerült a fáról, sőt, amikor felfigyelt arra, hogy felfigyeltek rá, néhány szárnycsapással könnyedén átlibbent a piaccsarnok melletti áruház tetejére. Egy darabig még hangoskodott, ki-kilesett, később kicsit csöndesebbre vette a hangot.

Miután lentről ekkor már látni sem lehetett, átmenetileg biztosan amnesztiát kapott, de csak idő kérdése, hogy mikor kerül leveses fazékba. Olyan személyt, aki be tudná fogni, egyelőre nem találtunk, abban azért bízunk, hogy röptében nem okoz, mondjuk közlekedési balesetet. Egy idősebb állatbarát úr szorgalmasan etette a környéket összepiszkoló galambokat. A kisebb testű szennyezőgócok egy ideig gyanakodva nézték a gyöngytyúkot, de hamar rájöttek, a hangos idegentől nem kell tartaniuk. Arról, hogy a galambokat etető úr önként jelentkezett volna a várost ellepő galambürülék eltávolítására egyelőre nincs információ.


A közeli toronyházak lakói már június vége óta tudnak a szökevény hüllőről, és egymást azzal riogatták, hogy varánusz. Egy kisiskolás felismerte, hogy leguánról van szó – ő szívesen meg is tartotta volna.

Szerdán hajnalban befogták azt a szökevény kengurut, ami az állatparkból lógott meg Nyíregyházán. A Kelet-Magyarország újságkihordója látta meg a Gádor Béla utcában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!