Nyíregyháza hírei

2013.12.19. 11:44

Ülésezett a megyei közgyűlés

Nyíregyháza - A csütörtöki közgyűlésen 11 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők.

Nyíregyháza - A csütörtöki közgyűlésen 11 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők.

Meghitt, zenés percekkel kezdődött a megyei közgyűlés idei utolsó ülése. A képviselők a Szent Miklós iskola kórusának előadásában karácsonyi dalokat hallhattak, majd napirend előtti felszólalásokkal folytatódott a munka.

Adorján Béla (Jobbik) a vadkárok nagyságáról beszélt, mint fogalmazott: 20-80 százalékos a kár a mezőgazdasági területeken és az erdőgazdálkodásban is. Az őzek, szarvasok és vaddisznók túlszaporodásának okát abban látja, hogy kevés a szakember, így a vadásztársaságok nem tudják a valós vadállományt felmérni. Arra kérte a megyei közgyűlést, hogy az agrárkamarával és a vadásztársaságokkal egyeztessenek arról, hogyan kezelhető a ma már tarthatatlan helyzet, s készüljön el egy valós felmérés.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke válaszában azt mondta, hogy a szakigazgatási szervektől kérnek tájékoztatást az eddig megtett és várható intézkedésekről.

Dr. Helmeczy László (Összefogás a megyéért) arra hívta fel a figyelmet, hogy a hátrányos helyzetű megyéknek, köztük Szabolcs-Szatmár-Beregnek is plusz felzárkóztatási programokra és további forrásokra van szükség, hogy a hátrányokat le lehessen küzdeni. A közgyűlés elnöke válaszában úgy fogalmazott: a területfejlesztési források elosztásánál a GDP és a fejlettségi mutatókat is figyelembe vette a kormány, így jut megyénknek több mint négyszerese annak az összegnek, amit néhány dunántúli megye kap.

A legnagyobb érdeklődésre, és várhatóan a legtöbb kérdésre a megye munkaerő-piaci helyzetéről, valamint az idén indult közmunkaprogramokról szóló beszámoló számíthat. Dr. Rezsőfi István, a megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója röviden összefoglalta a 2013-ban történteket, majd a képviselők tehetnek fel kérdéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!