Nyíregyháza hírei

2013.12.09. 15:30

Vasárnap startol a Bige-féle ételosztás

Nyíregyháza - Nyíregyházán 4 helyszínen 17 napon át összesen 42 500 meleg ételt osztanak ki.

Nyíregyháza - Nyíregyházán 4 helyszínen 17 napon át összesen 42 500 meleg ételt osztanak ki.

Melegen ajánlja a rászorulóknak a Bige Holding Csoport immár hatodik alkalommal a jótékony kezdeményezését. A Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének koordinálásával és a Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Nonprofit Kft. hathatós közreműködésével december 15-től, vasárnaptól a Nyíregyházi Főiskola Start vendéglátó egységénél, az Otthon Étteremben, a Bujtosi Bujdosó Étteremben és a Huszár-lakótelepen naponta 2500 adag meleg ételt osztanak ki az esztendő utolsó napjáig.

– Örömmel folytatjuk a hagyományt. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy pusztán csak marginálisan tudunk segíteni azoknak, akik önhibájukon kívül vagy önhibájukból jutottak sanyarű sorsra. Mégis úgy gondolom, hogy ez a gesztus sokaknak jelent többet egy tál meleg ételtől – fejtegette Bige László, a Bige Holding Csoport elnöke hétfőn, az Ír Pubban, ahol a karitatív tevékenység közreműködői ízletes kóstolón vehettek részt.

– Az ünnepek előtti és utáni ételosztás során Nyíregyháza rászorultjai részére 17 napon keresztül napi 2500 adag melegételt osztanak ki 4 helyszínen, amiben új elem a Huszártelep. Egyeztettem Ádám Lászlóval: kulturált keretek között jutnak majd hozzá az ételhez az arra jogosultak. Tudom, ez nem oldja meg a helyzetet, de a magam módján teszek hozzá egy szikrát. Én úgy vélem, hogy kenyeret munkán keresztül lehet adni, épp ezért a munkahely-teremtést tartom a legfontosabbnak. Nem vagyok és soha nem is leszek politikus, viszont van véleményem: aki megteheti, nyugodtan cselekedjen hasonlóképpen, hiszen ezeknek az embereknek minden morzsa számít. Nem kell több: egy kis empátia és tenniakarás. Mivel Nyíregyháza a lakhelyem, fontosnak tartottam, hogy személyesen legyek jelen szokás szerint ezen a megbeszélésen. Az országban összesen 5 helyen lesz hasonló ételosztásunk, a többi helyszínen munkatársaim felügyelik a humánus, objektív és lojális osztást. Nem akarok nagyon előre szaladni az időben, de annyit végezetül megjegyzek: tavasszal szeretnénk megismételni az ételosztást.

– A Bige Holding Csoport egyre szélesebb körben gyakorolja a gesztust, a Huszártelep bevonásával méginkább bővül a kör – említette Balogh Zoltán, a Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Nonprofit Kft. vezérigazgatója. – Több száz közmunkás vállal részt az ételek előállításánál, tehát nem csak a fogyasztói réteg terebélyes. Vasárnap kezdődik az ételosztás, és 17 napon át tart a város négy különböző pontján. Az ételosztások módja: helyszíni fogyasztás, elvitelre saját ételesben vagy műanyag dobozban lefóliázva, illetve a szervezetek a kifőzött ételt egyszerre elviszik, és maguk osztják ki.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!