Nyíregyháza hírei

2014.01.23. 10:32

Amikor kevés a kerti pad...

Nyíregyháza - A megyeszékhelyen nem lehet panasza az irodalmi, zenei, vagy képzőművészeti élményekre vágyóknak.

Nyíregyháza - A megyeszékhelyen nem lehet panasza az irodalmi, zenei, vagy képzőművészeti élményekre vágyóknak. A Móricz Zsigmond Színház a város kulturális életének egyik fellegvára. A jelenlegi adatok szerint a teátrum stabilizálta az első helyét azon a listán, mely a vidéki városok lélekszámát veti össze az adott helyen színházba járókéval, és eszerint Nyíregyháza áll a virtuális dobogó tetején.

A Kodály Zoltán Általános Iskola koncertek helyszíne, és a Filharmónia-bérlet estéinek otthona, ahol a hazai komolyzenei élet legjobbjait hallhatja a közönség, a Pál Gyula teremben és a Városi Galériában értékes tárlatok kapnak helyet, de a Nyíregyházi Főiskola is gyakori helyszíne koncerteknek, művészeti előadásoknak.

Nyíregyházán az egyik legtöbb kulturális programot jegyző színhely a Bencs villa, ahol nem telik el úgy hét, hogy egy-egy irodalmi estre, zenei vagy képzőművészeti eseményre ne telne meg a terem.

– A hétfői Ratkó-esten százhúszan voltunk – úgy, hogy nyolcvan székünk van. A kertből hoztunk be padokat, de sokan állva nézték végig a programot, még én sem fértem be a terembe – mesélte lapunknak Orémusz Maja, a programok szervezője, aki a Kelet-Magyarország csütörtöki számában és a kelet.hu-n arról is beszél, milyen előadásokra a legkönnyebb becsábítani az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!