Nyíregyháza hírei

2014.01.29. 13:00

Hadüzenet a szövődményeknek

Nyíregyháza - Új lehetőségek az epeutak endoszkópos vizsgálatában a megyeszékhelyen is.

Nyíregyháza - Új lehetőségek az epeutak endoszkópos vizsgálatában a megyeszékhelyen is.

Az évente elvégzett 700 nagyon magas színvonalú vizsgálat elismerése, hogy az országban elsőként a Jósa András Oktatókórház I. Belgyógyászati Osztályán vezettek be új, az epeúti endoszkópos vizsgálatokat kiegészítő lehetőségeket.

– Az elvégzett vizsgálatok számát tekintve az ország első három Endoszkópos Laboratóriumába tartozunk, az pedig, hogy a kiválasztott öt centrum közül itt indíthatjuk leghamarabb az új lehetőségeket, a szakmai munkánk minősítése is – fogalmazott a rendszer indításának első napján, szerdán – a labor minden dolgozója kedden részt vett a kötelező tréningen – Dr. Szegedi László, a belgyógyászati osztály vezető főorvosa.

Kövek, szűkületek

– A Nyugat-Európában már széles körben alkalmazott rendszer az epeutakba történő beavatkozásokat – kőeltávolítás, szűkületek áthidalása, elzáródás megszüntetése – könnyíti meg az orvos és a beteg számára is. Rövidebb lesz a vizsgálat ideje, így nő a laborkapacitás, jelentősen csökken a szövődmények kialakulásának lehetősége – sorolta az osztályvezető főorvos.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!