Nyíregyháza hírei

2014.01.24. 09:30

Harminc ukrán csempészett át cigarettát Szabolcsba

Nyíregyháza, 2014. január 24., péntek (MTI) - Harminc ukrán cigarettacsempész 36 millió forint értékű dohányárut hozott át a határon Tarpánál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2014. január 24., péntek (MTI) - Harminc ukrán cigarettacsempész 36 millió forint értékű dohányárut hozott át a határon Tarpánál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense pénteken az MTI-vel.Dávid Zoltán százados elmondta, hogy a csoportra a tarpai erdőben figyeltek fel, amint hosszú sorban érkezve, dobozokban hozták át a cigarettát magyar területre.

A járőröket észlelve a csempészek a zöld határon át visszamenekültek Ukrajnába, és 35 méter hosszon kígyózó sorban ledobálva, mintegy 47 ezer doboz különböző márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettát hagytak hátra.

A pénzügyőrök a dohányárut lefoglalták. Az ügyben a NAV nyomozói indítottak eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!