Nyíregyháza hírei

2014.01.29. 18:52

Hazaérkezett Venezuelából a Cantemus Vegyeskar

Nyíregyháza - Bár testben fáradtan, de lélekben vidáman, és sok-sok élménnyel gazdagon érkezett meg Nyíregyházára szerda este Venezuelából a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar.

Nyíregyháza - Bár testben fáradtan, de lélekben vidáman, és sok-sok élménnyel gazdagon érkezett meg Nyíregyházára szerda este Venezuelából a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar. A fáradtság érthető, hiszen Caracasból Frankfurtig repültek először jó tíz órán keresztül, s a német városban egy másik gépre átszállva aztán már Ferihegyen landoltak. Az is nagy váltás volt a lebarnult kórustagok számára, hogy pár napja még a Karib-tengerben fürödtek, szerdán pedig már azt várták Budapesten, hogy vastagabb kabátot vehessenek fel.

– A küldetésünk sikerrel járt, hiszen a venezuelai zenei szakemberek mellett az internetnek köszönhetően több dél-amerikai ország karvezetője is teljesebb képet kaphatott a Kodály-módszerről, a magyar zenei kultúráról. Hallatlan lelkesedéssel fogadták valamennyi fellépésünket, kisebbfajta csodának tartották az együttest – mondta a hazaérkezés után érdeklődésünkre rövid értékelésében Szabó Soma, az együttes vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!