Nyíregyháza hírei

2014.01.28. 13:08

MSZP-sajtótájékoztató: "A valódi munkahelyteremtésben hiszünk"

Nyíregyháza – Az MSZP rendkívüli kongresszusa szombaton megválasztotta az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjét, Mesterházy Attilát, és megszavazta a korábban meghirdetett szövetségkötést.

Nyíregyháza – Az MSZP rendkívüli kongresszusa szombaton megválasztotta az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjét, Mesterházy Attilát, és megszavazta a korábban meghirdetett szövetségkötést. Az öt párt alkotta erős egység mind programja, mind jelöltjei révén méltó kihívója lesz a demokráciát lebontó Fidesz-KDNP pártszövetségnek – jelentette ki dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke.

– A kormányváltás elérésére egyedül képes összefogás vállalja, hogy egy éven belül megszünteti a gyermekéhezést, ami hátrányos helyzetű megyénkben különösen súlyos probléma, családok tízezreit érinti! Statisztikai bűvészmutatványok helyett mi a valódi munkahelyteremtésben hiszünk, ami csak kiszámítható, helyes gazdaságpolitikával érhető el. A jelenlegi kirekesztő oktatáspolitikát egy esélyteremtésre, tehetséggondozásra, piacképes szakképesítések elérésére fókuszáló váltaná fel. Az elmaradott térségek kiemelt figyelmet és támogatást kapnának a munkahelyek megteremtéséhez, illetve megtartásához – tette hozzá.


A Jobbik reagálása

"Az MSZP és társai, valamint a Fidesz-KDNP és volt társai negyedszázados "munkásságának" következménye az ország mostani, szomorú helyzete. Egyetlen lehetősége nemzetünknek, ha nem bízzuk az ország irányítását egyik levitézlett politikai erőre sem, mert az csak további romlás hoz ránk."

Dr. Kiss Sándor

országgyűlési képviselő


A Fidesz reagálása

Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő dr. Veres János szavaira reagálva elmondta: a foglalkoztatási adatok valósak, a munkanélküliségi ráta mára az európai átlag alá csökkent. Megyénk 6. választókerületében például 1800-2000 új munkahely jött létre, s további 4500 ember kapott munkát közfoglalkoztatottként. A Fidesznek már javában zajlik az „Ébresztő! Kopogtat a jövőd!” című gyermekszegénység elleni programja, amely hazánk hátrányos helyzetű térségeiben segíti a családok boldogulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!