Nyíregyháza hírei

2014.01.14. 12:46

Óriási az érdeklődés az Anconai szerelmesek 2 iránt

Nyíregyháza - A Móricz Zsigmond Színház több mint három évtizedes fennállásának egyik legnagyobb sikere volt az Anconai szerelmesek, a darabot több mint 150 alkalommal mutatta be a társulat.

Nyíregyháza - A Móricz Zsigmond Színház több mint három évtizedes fennállásának egyik legnagyobb sikere volt az Anconai szerelmesek, a darabot több mint 150 alkalommal mutatta be a társulat. A premiert 2000 decemberében tartották, és azóta bármikor is tűzte műsorára a színház, a jegyek hetekkel az előadás előtt elfogytak. Még ma is játszanák, ám egy cég megvásárolta a jogokat, így öt éven keresztül csak az engedélyükkel lehet bemutatni. Tasnádi Csaba, a teátrum igazgató-főrendezője nem akarta annyiban hagyni, hogy gazdasági érdekek miatt a nyíregyházi közönség Anconai szerelemesek nélkül maradjon, ezért a szerzőkkel – Vajda Katalin és Fábri Péter – egyeztetve úgy döntöttek, hogy elkészítik a folytatást.

Sikerült visszacsábítani az első bemutató szereplőit, így a második részben mások mellett Mészáros Árpád Zsoltot, Schlanger Andrást, Egyed Attilát és Szabó Mártát is láthatják a nézők. A szombati ősbemutató iránt hatalmas az érdeklődés, de nemcsak a közönség, hanem a darab készítő is várják a premiert. A keddi sajtótájékoztatón Tasnádi Csaba azt mondta, nagy öröm, hogy az akkori szereplők az első hívó szóra jöttek, és hogy óriási elánnal vetették bele magukat a munkába. A tájékoztatón Mészáros Árpád Zsolt mellett jelen volt Petneházy Attila és Horváth Margit is – az utóbbi két művész az Anconai szerelmesek első részének valamennyi előadásán színpadra lépett. A korábban Druszillát, most Zsuzsannát alakító Horváth Margit lapunk kérdésére azt mondta, nem könnyíti meg a dolgukat, hogy az első rész ekkora siker volt. – A nézők óriási elvárással ülnek majd be az előadásokra, és ez egyelőre teher, de bízom benne, hogy sikerül ennek megfelelnünk.

A részleteket elolvashatják a kelet.hu-n vagy a Kelet-Magyarország szerdai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!