Nyíregyháza hírei

2014.01.31. 08:47

Pokolba kívánt kamionok

Nyíregyháza - Az óriási teherforgalom miatt repedeznek a házak, hullanak a fali csempék a Mező utcán.

Nyíregyháza - Az óriási teherforgalom miatt repedeznek a házak, hullanak a fali csempék a Mező utcán. – Az utóbbi években szinte elviselhetetlenné vált az élet Nyíregyházán, a Mező utcán a megnövekedett gépjármű forgalomnak, de elsősorban az óriásira duzzadt átmenő teherforgalomnak „köszönhetően”. A kétszer két sávon elhaladó személyautók és a tömegközlekedés forgalmát úgy, ahogy el tudnánk viselni, de a 4-es, 36-os és 38-as főutakról érkező nagy kamionok és teherautók több tíztonnányi terhelését, dübörgését sem a lakók, sem az épületek, de még az utak sem bírják – írja szerkesztőségünknek címzett elektronikus levelében Garai János.

– A lakások, társasházak járdái és falai repedeznek, a fali csempék immár „menetrendszerűen” lehullanak. Nálam a beépített konyhaszekrény is leesett a falról, mivel az erős rezgés hatására a dübelezések kilazultak, megjegyzem: mindez a lakás megfelelő karbantartása és felújítása mellett történt!

Tudok a „nyugati” város­elkerülő út építéséről, s azzal is tisztában vagyok, hogy ez nem valósítható meg pár hónap alatt. Azt is tudom, mekkora horderejű feladat mindez a városvezetésnek, de önmagában a törekvés, eredmények nélkül az érintetteknek – így nekem is – igen sovány vigasz. Kihez fordulhatnak a Mező utca lakói a fennálló gondok mihamarabbi orvoslása érdekében? Mi „csak” nyugalmat szeretnénk, és otthonunk épségének megőrzésével biztonságban tudni önmagunkat, szeretteinket – zárta sorait olvasónk.

Már épül a nyugati elkerülő

Garai úr panaszára Rendes Sándor, a nyíregyházi önkormányzat sajtószóvivője így reagált: – Az önkormányzat tisztában van a probléma nagyságával. A város tehergépjármű forgalmának mérséklésére valóban a nyugati elkerülő út megépülése jelenti a megoldást. Ez már nem csak „egy terv”, hiszen az elkerülő építését a kormányzat a tervezettnél 10 évvel előrébb hozta, s az már el is kezdődött!

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!