Nyíregyháza hírei

2014.01.29. 17:00

Sínen van az új vasúti pénztár

Nyíregyháza - Ismét lehet vásárolni vonatjegyet a Nyíregyházi Főiskolán.

Nyíregyháza - Ismét lehet vásárolni vonatjegyet a Nyíregyházi Főiskolán. Az eddigi hathoz képest immár nyolc felsőoktatási intézményben van vasúti pénztár. A MÁV-START Zrt. kezdeményezésére új helyszínként bekapcsolódott a rendszerbe a Nyíregyházi Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem is. Mindkét helyen korábban már működtek vasúti pénztárak, de az akkori üzemeltetők tavaly visszaadták a szolgáltatást a vasúttársaságnak. A nagy érdeklődés hatására újfent megnyílhattak ezek az értékesítési pontok.

Az egyetemeken vagy főiskolákon 2005 óta értékesítenek vasúti menetjegyeket, az ott található pénztárakat külső partnercégek üzemeltetik szerződéssel. A pénztári eszközöket és a jegykészletet a vasúttársaság biztosítja, az ott dolgozó munkatársakat és egyéb szükséges infrastruktúrát a külső cég. A pénztárakban dolgozók előzetesen vasúti pénztáros oktatásban részesülnek. Éves szinten több mint százezer darab menetjegyet értékesít a vasúttársaság a főiskolákon és egyetemeken, ahol kilométer és kedvezmények korlátozása nélküli vasúti menetjegyek, pótdíjköteles vonatokra szóló pót- és helyjegyek, gyorsvonati pótjegyek vásárolhatók meg.

A pénztárak pontos nyitva tartási rendje a vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.hu oldalon érhető el.

 

Lehetőségek

Az alábbi egyetemeken vagy főiskolákon található vasúti pénztár:

Budapesti Corvinus Egyetem

Budapesti Műszaki Egyetem

Debreceni Egyetem

Széchenyi István Egyetem (Győr)

Miskolci Egyetem

Nyíregyházi Főiskola

Pázmány Péter Katolikus Egyetem (Piliscsaba)

Pécsi Tudományegyetem!

 

KM–LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!