Nyíregyháza hírei

2014.02.18. 19:13

Aggódnak a kenyerü(n)kért

Nyíregyháza - Nem szeretnék tétlenül nézni a magyar pékek, hogy miközben rajtuk számos élelmiszerbiztonsági, és minőségi, valamint adózási követelményt kérnek számon, addig a külföldi, zömmel albán konkurencia ezek alól viszonylag könnyen kibújik.

Nyíregyháza - Nem szeretnék tétlenül nézni a magyar pékek, hogy miközben rajtuk számos élelmiszerbiztonsági, és minőségi, valamint adózási követelményt kérnek számon, addig a külföldi, zömmel albán konkurencia ezek alól viszonylag könnyen kibújik. Az így csökkentett költségek révén olcsóbban kínálják portékájukat, márpedig a vevők többségénél az árcédula dönt – már ha van a terméken.

A Magyar Pékszövetség elnöke, Septe József az agrárkormányzathoz fordult a problémával, jelezve: a Magyarországon jegyzett albán pékségek 90 százaléka ellen folyik valamilyen hatósági eljárás. Az ok sokféle: be nem jelentett dolgozó, amely a magyar munkaerőtől veszi el az állást, számlaadási kötelezettség elmulasztása, elmaradt adóbefizetések, a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak figyelmen kívül hagyása.

A pékszövetség kidolgozta a Magyar Pékség Védjegy Programot, hogy segítsen tájékozódni a fogyasztónak a piacon, eligazodni, melyik pékség áll magyar tulajdonban, melyik foglalkoztat magyar munkaerőt, termel hagyományos magyar termékeket, és fizet meg minden adót Magyarországon – sorolta érveit a Kelet-Magyarországnak Lakatos Tibor, az országos elnökség tagja, a megyei szövetség elnöke.

A cikk teljes terjedelemben a Kelet-Magyarország február 18-i számában és a kelet.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!