Nyíregyháza hírei

2014.02.18. 08:03

Éledezik a hazai ingatlanpiac

Nyíregyháza - A jól megválasztott ingatlanbefektetések kimondottan magas hozamot biztosíthatnak.

Nyíregyháza - A jól megválasztott ingatlanbefektetések kimondottan magas hozamot biztosíthatnak. - Tavaly a 2008-as szinthez képest már 20 százalékkal volt alacsonyabb az átlagos ár a használt lakások piacán, fellendülés csak a kereslet élénkülésétől várható – derül ki az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat honlapjáról.

A centrum saját adatai alapján a fővárosban a 9 és 11 milliós, a keleti országrészben a 7 milliós, nyugaton pedig a 7 és 8 millió forintos áron kínált használt téglalakások a legkeresettebbek. Ártól függetlenül - az ország egész területén - az 50 és 60 négyzetméter közötti lakások voltak a legnépszerűbbek, ami igaz a paneles lakásokra is. Budapesten a legkelendőbb panellakásokat 9 millió forintos áron kínálták, vidéken a 8 milliós paneles lakások iránt volt a legnagyobb kereslet.

A családi házaknál sokkal szélesebb sávon oszlik meg a kereslet. A fővárosban a legtöbb vásárló a 20 millió fo­rintért kínált házakat kereste. Az agglomerációban a 15 milliós házak voltak a legnépszerűbbek, míg a keleti országrészben a 8 és 12 milliós, a nyugatiban pedig a 14 milliós házak.

Növekvő kereslet

Erősen indult a 2014-es év a hazai ingatlanpiacon, ami többek között köszönhető a vonzó áraknak, a kedvező finanszírozási lehetőségeknek és az állami támogatásoknak. Mivel a bérleti piac nagyon pörög, befektetési céllal is érdemes most ingatlant venni, a panellakás és a garázs lehet az elkövetkező időszak slágere. A minden évben erős őszi hónapok eredményeihez képest több mint tíz százalékkal nőtt az érdeklődők, vevők száma 2014 első hónapjában.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!