Nyíregyháza hírei

2014.02.19. 08:55

Garázsboltok: újratöltve

Nyíregyháza - A lakótelepeken, külvárosi területeken ismét divat lett a garázsbolt.

Nyíregyháza - A lakótelepeken, külvárosi területeken ismét divat lett a garázsbolt. A kétezres évek elején fokozatosan eltűntek a kis- és vegyesboltok, garázsokba költöző fodrászatok, pékségek és zöldségesek. Lakótelepeken, külvárosokban, családi házas övezetekben volt jellemző kép az elmúlt évtizedekben a garázsbolt, ami most úgy tűnik, ismét teret hódít.

Nőtt a számuk

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Kisosz) információi szerint az elmúlt év során szinte az egész országban nőtt a garázsboltok száma. A növekedésben annak is jelentős szerepe van, hogy ezek olcsóbban működtethetők, emellett sokaknak sikerült állandó vevőkört találniuk.

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában regisztrált Élelmiszer jellegű kiskereskedelem vagy Élelmiszer, ital-, do­hány­áru kiskereskedelmi vállalkozások száma 1013 az említett kategóriában. Ebből 426 egyéni vállalkozás, a többi társasvállalkozás formájában végzi tevékenységét – nyilatkozta Mészáros Éva, a megyei Kereskedelmi és Iparkamara kommunikációs vezetője.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!