Nyíregyháza hírei

2014.03.06. 09:19

Föld alá rejtették a széfet

Az egyik gyanúsított házának udvarában ásták el az üres széfet.

Az egyik gyanúsított házának udvarában ásták el az üres széfet. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást R. János 43 éves nyíregyházi, L. Gyula 34 éves és V. Róbert 37 éves tiszalöki lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján a három férfi 2013. november 9-én betört egy nyíregyházi lakóházba és eltulajdonított egy széfet, amelyben ékszerek és iratok voltak.

A lopással okozott kár meghaladja a 10 millió forintot. A rendőrség a bejelentést követően megkezdte az adatgyűjtést és az ismeretlen elkövető felkutatását. A rendőrök 2014. március 3-án fogták el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három férfit. A nyomozás adatai szerint a bűncselekményt öten követték el. Két feltételezett gyanúsított még szökésben van, ellenük körözés van érvényben.

A nyomozók R. János nyíregyházi házának udvarán elásva megtalálták az ellopott széfet, de az ékszerek és az iratok még nem kerültek elő. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2014. január 8-án egy másik nyíregyházi házba is betörtek, ahonnan szintén ékszereket és pénzt vittek el. A rendőrség a három férfit bűnügyi őrizetbe vette - olvasható a rendőrség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!