Nyíregyháza hírei

2014.03.14. 11:30

Jobbik-sajtótájékoztató

Nyíregyháza - A jelenlegi oktatáspolitika csődjének egyik bizonyítékaként, aggasztó jelenségre hívta fel a figyelmet dr. Kiss Sándor, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Nyíregyháza - A jelenlegi oktatáspolitika csődjének egyik bizonyítékaként, aggasztó jelenségre hívta fel a figyelmet dr. Kiss Sándor, a Jobbik országgyűlési képviselője. – A Nagykállói Tankerülethez tartozó balkányi általános iskolában megkeseríti a tanulók és a pedagógusok mindennapjait, szinte ellehetetleníti az eredményes oktató és nevelő munkát egy 11 éves diák, aki a 2. osztályba jár. A fiú korábban Nagykállóban „tanult”, ahonnan eltanácsolták, miután rátámadt az egyik tanárra. A liberális szellemiségű oktatási törvény miatt minden érintett tehetetlen, pedig a helyzet megoldásért kiált.

A Jobbik álláspontja az, hogy a magatartásproblémás, speciális nevelési igényű gyerekekkel külön kell foglalkoznia a pedagógusoknak. A tanároknak hatékonyabb fegyelmezési jogosítványokat, az iskolaigazgatóknak nagyobb eljárási jogkört szeretnénk nyújtani. Elfogadhatatlan, hogy egy-egy osztálytársait terrorizáló, megfélemlítő, és tanáraival szemben is agresszív diák hátráltasson egy teljes közösséget!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!