Nyíregyháza hírei

2014.03.20. 17:10

LEGO-csoda a Wesselényiben

Nyíregyháza - Egy teljes napon keresztül építik az amerikai tervezésű országtérképet.

Nyíregyháza - Egy teljes napon keresztül építik az amerikai tervezésű országtérképet.

Huszonnégy órán keresztül harminc osztály több, mint kétszázötven mindenre elszánt tanulója alkotja meg azt a több tízezer darabból álló remekművet, amely hazánkat ábrazolja majd – a számok nyelvén nagyjából így lehetne összefoglalni a Wesselényi Miklós Szakközépiskola és Szakiskola csütörtök reggel 8 órától másnap reggelig tartó eseménysorozatát. Az aulában, a sportcsarnokban és az osztálytermekben szervezett kulturális és szabadidős programok minden igényt kielégítő lehetőségeket biztosítanak a tanulóknak, hogy garantáltan mindegyikük megtalálja a számára legkedvesebbet.

Fotó: Racskó Tibor

– Ez az első alkalom, hogy a LEGO egy középiskolát meglátogat, erre eddig nem volt példa hazánkban. Iskolánk falai közül – az egy éves műanyagos képzésben tanulókra gondolok – számtalan olyan diák kerül ki, akik később a játékgyár alkalmazottaiként keresik majd kenyerüket. Több éve partnerünk a LEGO, akik rögvest igent mondtak a felkérésünkre. A program keretein belül még egyébként – az idegen nyelvek gyakorlásaképpen – a diákok saját, megyebeli lakóhelyeiket is bemutathatták, ki-ki angol, vagy német nyelven, képekkel, érdekességekkel fűszerezve a prezentációt, melynek a későbbiekben fontos szerep jut – tájékoztatott Hudák Zsolt főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!