Nyíregyháza hírei

2014.03.08. 18:03

Mit rejt a titokzatos női táska?

Nyíregyháza - A szorgalmasan tanuló és a lelkiismeretesen dolgozó nők egyaránt elismerést érdemelnek, de nem csak nőnapon!

Nyíregyháza - A szorgalmasan tanuló és a lelkiismeretesen dolgozó nők egyaránt elismerést érdemelnek, de nem csak nőnapon!

Számos megyénkbeli vállalathoz hasonlóan, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság sem feledkezett meg arról, hogy nőnap alkalmából köszöntse a szebbik nemhez tartozó dolgozóit. Pénteken a nyíregyházi Helyőrségi Klubba invitálták a Fetikövizig női alkalmazottjait, akiket Bodnár Gáspár igazgató méltatott, majd egy „örök talány” megfejtéséhez kért segítséget az ünnepeltektől.

– A férfiak legfontosabb holmijai (telefon, lakás- és slussz­kulcs, személyes iratok) elférnek a nadrágjuk zsebében. Árulják el, kérem, mi mindent rejtenek azok a hatalmas női táskák, amelyekkel önök a városban rohangálnak nap mint nap? – alapozta meg a derűs hangulatot Bodnár Gáspár.

A muzsika hullámain ringatóztak

Nagy Krisztián, a vállalat osztályvezetője többet között Jókai Mór, Shakespeare, Schiller és Balzac szavaival dicsérte kolléganőit, zenés vetítéssel köszönte meg az együtt töltött munkaidőt, a jókedvet, figyelmességet, támogatást és türelmet. Ezután a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola diákjai zenéltek a hölgyek tiszteletére.

Az ifjú tehetségek egyike, a 18 éves Szilágyi Boglárka elárulta: nem a fiatalok megszokott hétköznapjait éli. Reggel 8 órától este 8 óráig iskolában van és zeneórákra jár. – Számomra a bulizás nem a diszkóba járást jelenti, hanem egy-egy fellépést valamilyen rendezvényen, mivel több mint 4 éve nagybőgőzök – mesélte büszkén.

Elmondta: szülei indíttatásából iratkozott be a zeneiskolába, szolfézs előkészítőre járt. Először hegedűn tanult zenélni, később a nagybőgő felé húzott a szíve. Atletizált és néptáncolt is, de igazán csak a zene világa vonzotta. Évek óta jár különböző fellépésekre, főként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, illetve Hajdú-Bihar megyében lép közönség elé.

– A súlyos hangszert nem könnyű magammal hordoznom. A buszon például nem egyszer rám szóltak, hogy sok helyet elfoglal. Ez a probléma megoldódott, mióta megszereztem a jogosítványt, és autóval közlekedem – mesélte Boglárka, aki a Liszt Ferenc Zeneművészei Egyetemen szeretne továbbtanulni, majd nagybőgő- és népdal-tanárként elhelyezkedni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!