Nyíregyháza hírei

2014.03.25. 16:41

Rugdosódás a kampányrendezvényen

Nyíregyháza - A téren tartózkodó rendőrök azonnal elhatárolták egymástól a DK-szimpatizánsokat és a fidelitasosokat.

Nyíregyháza - A téren tartózkodó rendőrök azonnal elhatárolták egymástól a DK-szimpatizánsokat és a fidelitasosokat.

Megrugdosták a Fidelitas egyik aktivistáját hétfőn délután Gyurcsány Ferenc DK elnök nyíregyházi kampányrendezvényén – állítja a kormánypárti ifjúsági szervezet. A Demokratikus Koalíció szerint semmiféle fizikai atrocitás nem történt a Kossuth téri rendezvényen, mindössze a Fidesz provokációjáról van szó.

Jászai Menyhért, a Fidesz-MPSZ nyíregyházi szervezetének elnöke sajtótájékoztatón közölte: a Fidelitas aktivistája lufit osztott a város főterén sétálóknak, ez ingerelhette fel a baloldali érzelmű, idős férfit, aki többször is megrúgta a fiatal önkéntest, aki orvosi kezelésre szorult és feljelentést tett. Az eset miatt a téren tartózkodó rendőröknek is be kellett avatkozniuk.

– A Fidesz nyíregyházi szervezete bocsánatkérésre szólítja fel Gyurcsány Ferencet, aki szándékosan felhergelte hallgatóságát az egyébként a rendezvényt semmilyen módon nem zavaró fiatalok ellen. A DK elnöke fejezze be az embereket egymás ellen fordító, indulatokat szító politizálást! – mondta Jászai Menyhért.

A Demokratikus Koalíció helyi aktivistái semmilyen fizikai atrocitást nem tapasztaltak a nyíregyházi rendezvényén. Széll András, a DK nyíregyházi választókerületi ügyvezető alelnöke így idézte fel a történteket: – Gyurcsány Ferenc a Kossuth tér egyik padjára felállva beszélt, amikor a közelben lévő hotel előtt gyülekező fideszes aktivisták elkezdtek az ellenzéki szimpatizánsok felé vonulni. Ekkor kivált a hallgatóságból egy általunk nem ismert személy, és szólt a Fidesz-aktivistáknak, hogy menjetek innen. Én semmilyen fizikai összetűzést nem láttam, ha valóban bántalmazás történt, a rendőrségnek kell lefolytatnia az eljárást. Kizártnak tartom, hogy az említett férfi DK-s aktivista lett volna.

A megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Fülöp Gergely megerősítette a feljelentés tényét, és hogy a kampányeseményen részt vevő feleket a rendőrség elhatárolta egymástól. – A feljelentés tartalma szerint a feljelentőt ismeretlen személy egy alkalommal megrúgta. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság garázdaság megalapozott gyanújával ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást – közölte a sajtószóvivő.

KM/MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!